Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2022

Χρ. Γκόκας: Είμαι αντίθετος με τη μεταφορά της έδρας της λογιστικής


Την αντίθεσή του στην απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής εκφράζει ο Βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Γκόκας.

Ο κ. Γκόκας σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι η απόφαση δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη, επιρρίπτει ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε σχεδιασμό για άλλες μετακινήσεις.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, και είναι σε βάρος της λειτουργίας του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

Το Τμήμα αυτό έχει τις προϋποθέσεις να συνεχίσει να λειτουργεί στην Πρέβεζα. Είμαι αντίθετος με τη μεταφορά της έδρας του στα Ιωάννινα. Θεωρώ ότι πρόκειται για λάθος απόφαση, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση.

Ενώ είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και για άλλες ενδεχομένως αλλαγές και μετακινήσεις Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών.

Οι Νόμοι της κας Κεραμέως και της Κυβέρνησης της Ν.Δ., για καταργήσεις, διαγραφές και συγχωνεύσεις Τμημάτων, μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που θεσμοθετήθηκε, οδηγεί στην απαξίωση, τη συρρίκνωση και τη διάλυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Περιφέρεια. Πέρα από τις ευθύνες για τις πρόχειρες θεσμοθετήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζω την αντίθεσή μου, σε κάθε προοπτική, σε κάθε σχεδιασμό, για μετακινήσεις Τμημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε αφορούν στην έδρα του Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα, είτε και μεταξύ των άλλων πόλεων.

Φροντίδα όλων, Κυβέρνησης, Πανεπιστημίου και Τοπικών και Περιφερειακών Φορέων πρέπει να είναι η συνολική ανάπτυξη και αναβάθμιση όλων των Πανεπιστημιακών Σχολών και των Τμημάτων, σε όλη την Ήπειρο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου