Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καμία αλλαγή στο ωράριο μουσικής των καταστημάτων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο


Οι Καταγγελίες και τα αιτήματα μόνιμων κατοίκων ιστορικού κέντρου συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας. 

Αν και το θέμα θα έπρεπε να πάει στην επιτροπή ποιότητας ζωής, ως καθ'ύλην αρμόδιο όργανο, το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε να μην υπάρξει καμία αλλαγή ως προς τον κανονισμό που διέπει το πλαίσιο για την άδεια χρήσης μουσικής, μουσικών οργάνων των καταστημάτων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. το 2011 και επικαιροποιήθηκε το 2018. Ο κανονισμός λοιπόν αναφέρει μέχρι τις 2 το πρωί χρήση μουσικής σε εξωτερικό χώρο και μέχρι τις 3 σε εσωτερικό χώρο. 

*Οι μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου ζητούσαν για τα καταστήματα του Σαιτάν Παζάρ η μουσική να σταματά στις 11 το βράδυ. 

Επίσης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε πως θα υπάρξει κατ'ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του με τους καταστηματάρχες αλλά και με τους μόνιμους κάτοικους του ιστορικού κέντρου. 

Ν΄αναφέρουμε πως το θέμα εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν της σχετικής εισήγησης της τοπικής κοινότητας Πρέβεζας στην οποία διαβιβάστηκε η καταγγελία από την Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Πρέβεζας, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, ΕΔΩ πράγμα που δεν αποτελούσε ρεπορτάζ του PrevezaBest, αλλά εισήγηση στο θέμα όπως ήρθε για συζήτηση στα αρμόδια όργανα. 

Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων όπου κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η κατανόηση και προς τις δύο πλευρές αλλά και ο αμοιβαίος σεβασμός που θα πρέπει να δείξουν  καταστηματάρχες και μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου και το αντίστροφο δεδομένου πως το Σαιτάν Παζάρ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί σημείο αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες. 

Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε, καταστηματάρχες και μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος.

Μάλιστα τόσο ο κος Ροπόκης όσο και ο κος Φονταράς επικεφαλής των παρατάξεων "Δημοτική Ανατροπή" και "Στροφή στο Μέλλον" αντίστοιχα αναφέραν πως όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και εδώ, υπάρχουν επαγγελματίες που δεν σέβονται τον κανονισμό και δημιουργούν τα προβλήματα. 

Στη συνεδρίαση επίσης βρέθηκαν και αρκετοί καταστηματάρχες από το Σαιτάν Παζάρ και το Ιστορικό Κέντρο . Τους καταστηματάρχες εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Κόκκαλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως τα όσα περιγράφονται στην καταγγελία των μόνιμων κατοίκων του ιστορικού κέντρου, αυτά δεν αφορούν τα καταστήματα. 



Τέλος, στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνο δύο κάτοικοι του ιστορικού κέντρου όπου ο ένας εκ των δύο, κος Λάμπρος Πουτέτσης παίρνοντας τον λόγο, αφού ξεκαθάρισε πως δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν την καταγγελία, έκανε λόγο για παραβατική συμπεριφορά από συγκεκριμένα καταστήματα. 


Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν εντόνως μεταξύ του κου Πουτέτση και του κου Κόκκαλη, με τον δεύτερο να συμφωνεί πως αν κάποιο κατάστημα δεν συμμορφώνεται στον κανονισμό, να είναι αυτό που βάση νόμου να του αφαιρεθεί η άδεια.

Επιπλέον, αξίζει ν'αναφέρουμε, όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πρέβεζας, κο Μπενετάτο, ότι από τις 41 καταγγελίες που έχουν γίνει για τα καταστήματα στην περιοχή του Σαιτάν Παζάρ, σε τέσσερις μόνο περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που παρέθεσε ο κος Βαγγέλης Ροπόκης ο οποίος σαν επαγγελματίας είπε πως "έχω δεχτεί καταγγελία για το κατάστημα μου, την χρονική περίοδο που αυτό ήταν κλειστό" !

Χρήστος Ανεμοζάλης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου