Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2022

Διευκρινήσεις της Νομικής Συμβούλου του Δήμου Πάργας


Απάντηση το χθεσινό δημοσίευμα του PrevezaBest, Αλλαγή στους όρους διακήρυξης της μίσθωσης του ακινήτου στη Λούτσα καταγγέλλει η συμβολαιογράφος απέστειλε η νομική σύμβουλος του Δήμου Πάργας, κα Χριστίνα Κριτσιμά. 

Στην απάντηση της κας Κριτσιμά αναφέρονται τα εξής:

Στο φύλο της διαδικτυακής εφημερίδας «Prevezabest» της 13ης Μαρτίου 2022 και σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Αλλαγή στους όρους διακήρυξης της μίσθωσης του ακινήτου στη Λούτσα καταγγέλλει η συμβολαιογράφος», του οποίου είστε συντάκτης, αναφέρεται το όνομά μου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και της θιγείσας αξιοπρέπειάς μου και της επαγγελματικής μου αξιοπιστίας, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου.

Είμαι έμμισθη δικηγόρος του Δήμου Πάργας. Περί τα μέσα Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους 2022, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Νικόλαος Ζαχαριάς μου ανέθεσε την εντολή να ασχοληθώ με την υπόθεση της υπογραφής της συμβολαιογραφικής σύμβασης της μίσθωσης του ακινήτου του Δήμου Πάργας στη θέση «Κλιμάτι» της κοινότητας Λούτσας, της οποίας πλειοδότης ήταν η εταιρία  «BLACK DELTA ENTERTAINMENT SERVICES A.E»

Αμέσως ήρθα σε επικοινωνία με τη συμβολαιογράφο η οποία ετοίμαζε το σχέδιο της σύμβασης. Σε συζητήσεις που είχα μαζί της και σε ανταλλαγή emails, όπως συνηθίζεται κατά το στάδιο αυτό, το μοναδικό που ζήτησα από την συμβολαιογράφο ήταν να αναγραφεί στη σύμβαση «αυτολεξεί» η παράγραφος του άρθρου όπως ακριβώς αναφερόταν στον 1ο όρο της διακήρυξης της δημοπρασίας.

          -. Δεν ζήτησα την τροποποίηση, ή την συμπλήρωση όρου, ή όρων της διακήρυξης, όπως ανακριβώς αφήνετε να διαφανεί στο άρθρο σας, αλλά ούτε και την «επέμβαση» σε όρους.

          -. Κατόπιν τούτου δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος για γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, διότι δεν επρόκειτο να γίνει τροποποίηση των όρων της διακήρυξης, όπως και δεν έγινε. Οι όροι της διακήρυξης μεταφέρθηκαν αυτολεξεί στη σύμβαση της μίσθωσης.

          -. Δεν μου ζητήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή να γνωμοδοτήσω σχετικά.

          -. Δεν ευθύνομαι για την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης, επί εξάμηνο, όπως αναγράφετε στο άρθρο σας, άλλως ο Δήμος Πάργας όχι μόνο δεν θα υποστεί ουδεμία ζημία από την καθυστέρηση διότι η σύμβαση της μίσθωσης θα λήξει ένα εξάμηνο αργότερα, αλλά θα εισπράξει μεγαλύτερο μίσθωμα λόγω της συμφωνηθείσας αύξησης του μισθώματος.

          Κατόπιν τούτων παρακαλώ για την δημοσίευση της επιστολής μου.

 Πρέβεζα 14 Μαρτίου 2022

Η υπογράφουσα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Λ. ΚΡΙΤΣΙΜΑ

PrevezaBest: Σχετικά με την απάντηση της κας Κριτσιμά επ' αφορμή του δημοσιεύματος μας έχουμε να καταθέσουμε δύο παρατηρήσεις. 

Πρώτον) Αναφορικά με την τροποποίηση, ή την συμπλήρωση όρου, ή όρων της διακήρυξης, αυτό αναφέρεται με την από 9/3/2022 επιστολή της αρχικής συμβολαιογράφου προς τα μέλη της οικονομικής επιτροπής το οποίο και μεταφέραμε στο δημοσίευμα μας. Δεν αποτελεί δηλαδή δική μας πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο...

Δεύτερον) Πουθενά στο δημοσίευμά μας δεν αναφέρουμε πως με ευθύνη της νομικής συμβούλου του δήμου υπήρξε η εξάμηνη καθυστέρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου