Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 02, 2022

Απ.Τάσσης "Το δάσος της Βαλανιδοράχης άλλαξε χέρια"


Για την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων που επιτρέπει στα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας να κάνουν στάσεις εντός πόλης αλλά και για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους του δάσους της βαλανιδοράχης, μίλησε ο γνωστός δικηγόρος κος Απόστολος Τάσσης στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη.

Ο κος Τάσσης συνήγορος του ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας για την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε τα εξής:

"Στον πρώτο βαθμό της δίκης δεν συμμετείχα, έλαβα την εντολή, αφότου η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε πρώτο βαθμό. Το ΚΤΕΛ δεν είχε κανένα όφελος από την δικαστική απόφαση. Στον πρώτο βαθμό της εκδίκασης της υπόθεσης, η "Πρέβεζα" έχασε τόνισε ο κος Τάσσης εξηγώντας πως για το ΚΤΕΛ το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν είχε κανένα οικονομικό αντικείμενο. "Ο Σύλλογος ιδιοκτητών ταξί ασκώντας αγωγή ζητούσε τα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ να μην μπορούν να σταματούν εντός πόλης με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιβαρύνονται με επιπλέον κόμιστρο αφού θα έπρεπε από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ να πάρουν ταξί".  

Το ΚΤΕΛ, είτε σταματούσαν τα λεωφορεία, είτε όχι δεν είχε κανένα όφελος, ξεκαθάρισε ο κος Τάσσης. "Ο κόσμος ο οποίος παραπονιόνταν, δεν γνώριζε ότι υπήρχε δικαστική απόφαση που επέβαλε να μην εξυπηρετεί τον πολίτη, όμως το Εφετείο Ιωαννίνων αναγνώρισε πως υπάρχουν στάσεις που μπορεί να σταματάει το ΚΤΕΛ για να αποβιβάσει και να επιβιβάσει τους επιβάτες. 

"Το ΚΤΕΛ αν ήθελε να ενεργήσει πονηρά, δεν θα έμπλεκε σε κανένα δικαστικό αγώνα, το ίδιο κόμιστρο θα έπαιρνε χωρίς να χρειάζεται να κάνει στάσεις μέσα στη πόλη. 

"Στο ΚΤΕΛ εργάζονται δεκάδες άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και τα λεωφορεία του φτάνουν μέχρι το τελευταίο χωριό.  

Το ΚΤΕΛ οδηγήθηκε σε έναν - δικαστικό- αγώνα στα πλαίσια του καθήκοντος και της υποχρέωσης που έχει να παρέχει υψηλές υπηρεσίες προς τους πολίτες και ενεπλάκη σε έναν αγώνα χωρίς το ελάχιστο ιδιοτελές κίνητρο, υπογράμμισε ο δικηγόρος του ΚΤΕΛ.

Για το δάσος της Βαλανιδοράχης:

O κος Τάσσης επιβεβαίωσε στην εκπομπή την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μερίδων του δάσους σε Ηπειρώτη.

Ο κος Τάσσης δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει φορείς και οντότητες χωρίς νομική προσωπικότητα και δεν μπαίνει σε συζήτηση μαζί τους. 

"Εγώ θα πρέπει να ξέρω ποιον έχω απέναντι μου, όποιος επώνυμα θέλει να τοποθετηθεί, είμαι  εδώ και δεν κρύφτηκα ποτέ".

"Να ξεκαθαρίσουμε πως το μοναδικό διαχειρισμένο δάσος του Νομού Πρέβεζας, είναι αυτό της Βαλανιδοράχης.  Οι ιδιοκτήτες του δάσους, είχαν την κυριότητα κατά τα 4/5 και το υπόλοιπο 1/5 εξ΄αδιαιρέτου ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και αυτό με δικαστική απόφαση του 1927". 

"Αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν πως έχουν χαθεί οι τίτλοι ιδιοκτησίας και τα χαρτιά από τα δικαστήρια είναι κοινοί συκοφάντες" 

"Οι ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι, επαγγελματίες και οικογενειάρχες και δεν επιτρέπεται να στοχοποιούνται από ανώνυμες οντότητες. Στο θέμα του δάσους στήθηκαν εφήμερες πολιτικές καριέρες από άτομα που έχουν υιοθετεί από συγκεκριμένο κομματικό πολιτικό χώρο της Αριστεράς". 

"Το θέμα έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και ζητήθηκαν εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί και φυσικά όχι απλώς υπάρχει απόλυτη νομιμότητα, αλλα το "παίζουν" τιμητές της νομιμότητας αυτοί οι οποίοι υποθάλπουν τους καταπατητές. Στη τελευταία διαχείριση που κάναμε, εντοπίσαμε εννέα νέες καταλήψεις και συντάσσονται πρωτόκολλα μηνύσεων από το δασαρχείο για να ασκηθούν μετά τα ένδικα μέσα για την αποβολή τους. Επίσης αποκαλύφθηκαν πάνω από 150 δέντρα πεύκης κομμένα εκεί όπου δεν μπορούσε να τα εντοπίσει κανένας. "Αυτοί λοιπόν είναι οι προστάτες του δάσους" υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι από το 1927.

Έχουν γίνει τρεις επερωτήσεις στη Βουλή οι οποίες όλες απορρίφθηκαν ως άνευ αντικειμένου ή ως άνευ αρμοδιότητας."

Για τις δύο μελέτες που η Αποκεντρωμένη διοίκηση έχει απορρίψει ο κος Απόστολος Τάσσης δήλωσε, πως καμία μελέτη δεν έχει απορριφθεί όσον αφορά τους προηγούμενους νόμιμους ιδιοκτήτες, αυτό συνέβη μετά από την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του δάσους. Εάν είχε την εντολή να χειριστώ την υπόθεση, φυσικά θα είχα κάνει αυτά τα οποίο θεωρώ εγώ πως θα έπρεπε να είχα κάνει. Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχω την δικαιοδοσία να μιλώ για τον καινούριο ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού μεριδίου του δάσους και για τις ενέργειες του στη παρούσα φάση αποφασίζει ο ίδιος. 

Νιώθω μεγάλη μου τιμή που συμμετείχα στο μεγαλύτερο έργο πνοής για όλη την Δυτική Ελλάδα,  με σκοπό να αξιοποιηθεί το διαμάντι που έχουμε στην περιοχή, υπό την απόλυτη προστασία του δάσους, υπό την απόλυτη νομιμότητα και ενάντια σε αυτούς που θέλουν να το κάνουν οικόπεδα. 

"Εάν δεν υπήρχαν ο Αλέξανδρος και ο Αχιλλέας Δημάκος που στοχοποιήθηκαν και πολεμήθηκαν, αυτό το δάσος θα είχε γίνει ότι έγιναν και τα διπλανά δάση τα οποία έχουν καταπατηθεί".

"Το δάσος της βαλανιδοράχης παρέμεινε δάσος εξαιτίας των προηγούμενων συνιδιοκτητών. Αν ήταν του Ελληνικού Δημοσίου ή του Δήμου θα είχε την τύχη των γειτονικών δασών και θα ήταν αδιαχείριστο. Αυτοί οι οποίοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, με την νέα κατάσταση, δεν θα έχουν καμία ελπίδα. Το δάσος θα προστατευθεί ακόμη περισσότερο, απλά αυτή τη φορά θα αξιοποιηθεί κιόλας". 

Ο νέος ιδιοκτήτης όταν αποφασίσει ο ίδιος να μιλήσει, θα εμφανιστεί να μιλήσει ο ίδιος για τα σχέδια που έχει για το δάσος.  

Ο Δήμος Πάργας οφείλει να αποφασίσει τώρα τι στάση θα κρατήσει. Κάποια στιγμή είχε υιοθετήσει αυτούς  που προσπάθησαν να σταματήσουν την μελέτη διαχείρισης του δάσους. Θεωρώ όμως πως έκτοτε, αν και κράτησε μια στάση που δεν ήταν ξεκάθαρη, τουλάχιστον δεν μας προκάλεσε. 

Αυτοί οι άνθρωποι, οι προηγούμενοι συνιδιοκτήτες, και οι οποίοι στοχοποιήθηκαν, δεν περίμεναν να ζήσουν από το δάσος. Αυτοί όμως οι οποίοι κρατάνε τις τύχες του τόπου στα χέρια τους θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν να γίνει σε αυτόν τον τόπο.

Με την ταυτόχρονη συγκυρία που υπάρχει από την επένδυση που γίνεται από τον Όμιλο Γιαννακόπουλου στη Λούτσα, φανταστείτε την αξία που θα πάρει όλη η περιοχή.

Όλο αυτό με την Τουρκία και στις τούρκικες αρχές που απευθύνθηκαν ήταν κάτι το απαράδεκτο. Ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι είναι κληρονόμοι των μπέηδων απευθύνθηκαν στις τουρκικές αρχές. Οι τουρκικές αρχές αμφισβήτησαν την ιδιότητά τους και τους είπαν ότι το χαρτί το οποίο ψάχνεται δεν υπάρχει στην ημερομηνία που το ζητάτε, υπάρχει αλλά σε διαφορετική ημερομηνία και για να σας το δώσουμε πείτε μας ποιοι είσαστε.. 

Είμαι κάτοικος Πρέβεζας με καταγωγή από τη Λούτσα. Όντας πολίτης αυτού δεν θα υποστήριζα που θα έκανε κακό στον τόπο και δεν θα ταυτιζόμουν με τα συμφέροντά του. Αντιθέτως όπως σας είπα παραπάνω νιώθω μεγάλη μου τιμή που συμμετείχα, με τον τρόπο τον οποίον μου τάχθηκε, προκειμένου αυτή η περιοχή πλέον να αποκτήσει όνομα στον χάρτη. 

Είναι η απόλυτη χρονική συγκυρία αυτός ο τόπος να παράγει πλούτο και είναι η μοναδική ευκαιρία που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Αυτό το δάσος έμεινε τόσα χρόνια σε αυτή την κατάσταση για να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος, ο νέος ιδιοκτήτης που θα το οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου