Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022

Θανάσης Καββαδάς: «400.000 ευρώ χρηματοδότηση για πρώτη φορά αποκλειστικά για την αποκατάσταση και τη θωράκιση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Λευκάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών»


Την έγκριση 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση και τη θωράκιση της ακτής του Αγίου Ιωάννη στη Λευκάδα υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, έπειτα από σχετικό αίτημα που του είχε μεταφέρει επανειλημμένα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς και συνάντηση που είχαν για το θέμα.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της επιχορήγησης Δήμων από τον Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση έργων πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο ποσό που εγκρίνεται για το Δήμο Λευκάδας για το σκοπό αυτό, έπειτα από τις 180.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί στις 18 Ιανουαρίου 2022, και η πρώτη φορά που δεσμεύεται τόσο μεγάλη χρηματοδότηση ειδικά για την αποκατάσταση της παραλίας του Αγίου Ιωάννη.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στον Άγιο Ιωάννη από τις ζημιές που υφίσταται τα τελευταία χρόνια λόγω διάβρωσης από τη θάλασσα και τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και η θωράκισή της απέναντι σε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον ήταν σταθερά μία από τις πρώτες προτεραιότητες που είχα θέσει ως προς τα έργα που χρειάζεται η πόλη της Λευκάδας.

Έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα «Μπάλλος», ο Δήμος Λευκάδας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και στη συνέχεια προετοίμασε το σχετικό τεχνικό δελτίο και κατέθεσε το αίτημα χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση τέτοιων έργων αποκατάστασης.

Από την πλευρά μου, μετέφερα και υποστήριξα επανειλημμένα το αίτημα ώστε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης, εξασφαλίσαμε μια γενναία χρηματοδότηση, και μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες που δόθηκαν με τη συγκεκριμένη απόφαση, που θα βοηθήσει να ξαναφτιάξουμε τον παραλιακό δρόμο και να τον παραδώσουμε στους κατοίκους της Λευκάδας, αλλά και τους επισκέπτες μας.

Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, που ανταποκρίνεται συστηματικά και με συνέπεια στις ανάγκες της Λευκάδας που του μεταφέρουμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, στον οποίο είχα μεταφέρει το θέμα και υποστήριξε ενεργά το αίτημά μας, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για τη συνδρομή του. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και άλλες χρηματοδοτήσεις για όλα τα έργα που χρειάζεται η Λευκάδα.»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου