Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 17, 2022

Η Μαρίνα Πρέβεζας και η Κλεοπάτρα Μαρίνα στο Άκτιο, στις 732 καλύτερες μαρίνες του κόσμου και στις 15 καλύτερες της Ελλάδας !


Δυο Μαρίνες, ένας όμιλος επενδυτών και μια πορεία συνεχώς ανοδική !
Σπουδαίες διακρίσεις για την Μαρίνα Πρέβεζας καθώς και για την Κλεοπάτρα Μαρίνα στο Άκτιο.

Τόσο η Μαρίνα Πρέβεζας, όσο και η Κλεοπάτρα Μαρίνα στο Άκτιο κατάφεραν να ξεχωρίσουν, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεθνής Επιτροπής του προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 732 καλύτερες Μαρίνες του κόσμου και στις 15 καλύτερες Μαρίνες της Ελλάδας !

Συνολικά φέτος η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε με το πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία" 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτές η Μαρίνα Πρέβεζας και η Κλεοπάτρα Μαρίνα .

Η ετήσια αναγγελία της «Γαλάζιας Σημαίας», αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού με τον θεσμό να συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια εφαρμογής.

Τα κριτήρια για να καταφέρει μια Μαρίνα να πάρει τη "Γαλάζια Σημαία" είναι 38 και όλα πολύ αυστηρά και τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ν'αναφέρουμε πως τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Αξιολογητές, από τον Εθνικό Χειριστή αλλά και τον Διεθνή Συντονιστή, επισκέπτονται, πολλές φορές απροειδοποίητα, τις βραβευμένες ακτές της χώρας μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου και μαρίνες σε όλη τη διάρκεια του έτους και ελέγχουν αν τηρούνται τα κριτήρια του Προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου