Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2022

Καχριμάνης "Την επόμενη βδομάδα μας παραδίδουν τις μελέτες για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας"


Στην Περιφέρεια Ηπείρου, βάζουμε προτεραιότητα για δύο έργα (Καμπή - Ζέφυρο, Μεσοπόταμος - Πάργα), για να βοηθήσουμε την ανισότητα που υπάρχει από πλευράς διοίκησης του κράτους μέσω του ΥΠ.Υποδομών για την περιοχή της Πρέβεζας, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Καχριμάνης στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα".

"Από το 2007 που ανατέθηκαν μελέτες από τα διευρωπαϊκά δίκτυα και από το Υπουργείο Υποδομών, μέχρι σήμερα το 2022, όλοι αυτοί που ανέλαβαν τις μελέτες, τα γραφεία μελετών δεν παρέδωσαν καμία μελέτη. Είτε αυτές αφορούσαν την Πρέβεζα, είτε το Ιωάννινα - Κακαβιά και για μένα αυτό είναι ένα όνειδος και αυτό όχι τόσο για την πολιτική ηγεσία των χρόνων αυτών, αλλά κυρίως του ανώτατου υπαλληλικού προσωπικού που υπάρχει στα υπουργεία που δείχνει να συμπεριφέρονται "άντε να περάσει η μέρα" Δεν είναι τυχαίο ότι δίνουν παρατάσεις, ειδικά σε ότι αφορά την Πρέβεζα, χωρίς να τους νοιάζει το αποτέλεσμα και δίχως να σκέφτονται ότι από το 2007 εκκρεμούν αυτές οι μελέτες"

"Χθες, στο Υπουργείο Υποδομών, είχα συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Καραγιάννη όπου του έθεσα το ζήτημα για το Ιωάννινα - Κακαβιά το οποίο θα αναλάβει το Υπουργείο, δεύτερο, ανέφερα το θέμα του Καμπή - Ζέφυρο (οδική σύνδεση Πρέβεζας - Ιόνιας Οδού) όπου μέχρι σήμερα οι μελέτες δεν μας έχουν παραδοθεί όπως επίσης δεν μας έχουν παραδοθεί οι μελέτες για το Πάργα - Μεσοπόταμος. Ο Υφυπουργός μου απάντησε πως με άλλους μελετητές, το Υπουργείο θα αναλάβει το Ιωάννινα - Κακαβιά και σε μας (στην Περιφέρεια) από βδομάδα θα μας παραδοθούν σε ψηφιακή μορφή οι μελέτες του Καμπή -Ζέφυρο καθώς και το Μεσοπόταμος - Πάργα".  

Για το ζήτημα της λογιστικής ο κος Καχριμάνης ανέφερε :

"Στη συνάντηση που είχα με την Υπουργό Παιδείας, κα Κεραμέως μεταξύ άλλων της ανέφερα πως στα Γιάννενα, δεν έχουμε κτίριο για τη σχολή καλών τεχνών, όπως επίσης για την αρχιτεκτονική και για το οικονομικό. Έτσι λοιπόν είπα στην Υπουργό, όλα τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου να μεταφερθούν στην Πρέβεζα μιας και εκεί υπάρχουν νέα και σύγχρονα κτίρια"

Δείτε επίσης, Στην Πρέβεζα η Λογιστική τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε επίσης για το μείζον ζήτημα των ΤΟΕΒ αλλά και στην πειθαρχική δίωξη του ίδιου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας από τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας. 

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου