Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοίνωση Δημάρχου για τον καθαρισμό των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :  ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022

Έπειτα από την υπ.αριθμ. 6744/20-4-2022 ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι από την 1η Μαΐου  έχουμε ήδη εισέλθει στην αντιπυρική περίοδο οπότε σύμφωνα με τις σχετικές πυροσβεστικές διατάξεις θα πρέπει ήδη να έχουν καθαριστεί οι οικοπεδικοί και λοιποί ακάλυπτοι χώροι εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών καθώς επίσης και ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών και πάσης φύσεως κτισμάτων υποχρεούνται σε προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων από το όριο της ιδιοκτησίας τους. Τέλος έως και τις 31 Οκτωβρίου 2022 απαγορεύεται το άναμμα πυρκαγιάς.

Ο μη καθαρισμός των χώρων αυτών οδηγεί στην επιβολή προστίμου & στην βεβαίωση της δαπάνης  καθαρισμού των οικοπέδων αυτών.

Εν όψει της θερινής περιόδου, και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες  μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και διάδοση πυρκαγιών και που πλέον συμβαίνουν όλο και πιο συχνά,  ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

 Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου