Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 14, 2022

Η Λαική Συσπείρωση Δήμου Πάργας για την Μεγάλη Επένδυση της Λούτσας


Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας

Την Πέμπτη 12/05/2022 , στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου , πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των επικεφαλής και εκπροσώπων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας “Black Delta Entertainment Services SA” που έχει εκμισθώσει το ακίνητο στην θέση «Κλιμάτι» στην Λούτσα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ήμασταν , και εξακολουθούμε να είμαστε , αντίθετοι στην εκμίσθωση του χώρου αυτού. Στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε ο χώρος να λειτουργήσει ως δημοτικές κατασκηνώσεις σε συνεργασία με δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων, καθώς ήδη υπήρχαν οι σχετικές εγκαταστάσεις που σήμαινε ότι και ήδη θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν τη ψυχαγωγία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών τόσο του Δήμου όσο και ευρύτερα. Οι βουλές όμως της Δημοτικής Αρχής και των άλλων παρατάξεων ήταν η τάχαμου "ανάπτυξη" με την παράδοση του χώρου στις "ορέξεις" των μονοπωλίων.

Όπως όλοι γνωρίζουν πρόκειται για έκταση που αποτελεί μέρος του Δάσους της Λούτσας και βεβαίως "φιλέτο" για τις "ορέξεις" των επιτηδείων επιχειρηματιών και πολιτικών που ευαγγελίζονται την "ανάπτυξη" του τόπου και του Δήμου. Κάτι που φάνηκε και από την ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας που τώρα "ορέγεται" και τις δυο παραλίες , που βρίσκονται κάτω από τον χώρο των πρώην κατασκηνώσεων. Η αίσθηση που μας δημιουργήθηκε είναι πως η εταιρεία δεν θα αρκεστεί στους όρους της σύμβασης και στους κανονισμούς του ΓΠΣ αλλά με την αγαστή σύμπνοια της Τοπικής Διοίκησης , συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης , σε Δήμο και Περιφέρεια , θα προχωρήσει σε "υφαρπαγή" της ευρύτερης περιοχής. Και όλα αυτά στο όνομα μιας "ανάπτυξης" που στόχο έχει το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων. Οι λίγοι και εκλεκτοί θα καρπωθούν τα υπερκέρδη και οι υπόλοιποι μαζί και ο Δήμος θα γίνουν οι βαστάζοι τους. Το κεφάλαιο ενδιαφέρεται για την ευημερία του και όχι για την ευημερία του εργαζόμενου και της τοπικής κοινωνίας. Το έχει αποδείξει αυτό και στο Δήμο μας. Τα πάντα τίθενται προς ξεπούλημα στους ιδιώτες –καθαριότητα, ανακύκλωση, δημοτική περιουσία κλπ..

Καναλάκι 14/05/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου