Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022

Θανάσης Καββαδάς: «Παραδόθηκε ο εξοπλισμός σε 20 σχολεία του Νομού Λευκάδας από τις Κτιριακές Υποδομές


Μετά από τις 11.700 περσινές προσλήψεις, φέτος έρχονται 8.500 νέοι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών 
ώστε τα σχολεία μας να είναι πανέτοιμα για τη νέα χρονιά»

Υλικοτεχνικός και παιδαγωγικός εξοπλισμός παραδόθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ σε 20 σχολεία της Λευκάδας και του Μεγανησίου, σε συνέχεια των σχετικών αιτημάτων που είχαν καταθέσει οι σχολικές μονάδες και είχαν μεταφερθεί από τον Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στη διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 10 Νηπιαγωγεία (2ο, 4ο, 5ο και 6ο Λευκάδας, Λυγιάς, Μαραντοχωρίου, Νικιάνας, Σύβρου, Τσουκαλάδων, Νυδρίου), 9 Δημοτικά (2ο, 3ο και 4ο Λευκάδας, Ειδικό, Βασιλικής, Λυγιάς, Μαραντοχωρίου, Μεγανησίου, Νυδρίου) και το Γυμνάσιο Νυδρίου.

Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν 85 θρανία και 58 καθίσματα δημοτικού, 5 σετ θρανίων και 24 καθίσματα νηπιαγωγείου, 135 πτυσσόμενα καθίσματα, 17 πίνακες μαρκαδόρου και 18 μαγνητικοί πίνακες, 13 βιβλιοθήκες και άλλο παιδαγωγικό υλικό, όπως παιχνίδια μαθηματικής σκέψης.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Θεώρησα χρέος μου να συνδράμω τα αιτήματα 20 σχολικών μονάδων του Νομού μας που είχαν ζητήσει υλικοτεχνικό και παιδαγωγικό εξοπλισμό απαραίτητο για την σωστή διδασκαλία των παιδιών μας. Τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα από αλλεπάλληλες επαφές μου με την ΚΤΥΠ ΑΕ για την προώθηση των αιτημάτων, ο εξοπλισμός παρελήφθη και διαμοιράστηκε στα σχολεία μας. Και θέλω να ευχαριστήσω τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνο Μπατσίλα, και Δευτεροβάθμιας, κ. Ανδρέα Πολίτη, καθώς και όλους τους υπεύθυνους των σχολείων, για τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια.

Πλέον, έπειτα από την παράδοση τον Νοέμβριο του 2021 ανάλογου εξοπλισμού σε άλλα σχολεία, και βεβαίως μαζί με τις περισσότερες από 8.500 νέες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικώνοι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 11.700 περσινές οι οποίες αποτέλεσαν ρεκόρ δωδεκαετίας – τα σχολεία μας είναι πιο έτοιμα από ποτέ για να υποδεχθούν σε περίπου δυόμιση μήνες τη νέα σχολική χρονιά.

Επισημαίνω δε ότι ήδη άρχισαν να παραδίδονται και τα σχολικά βιβλία, ενώ τον Ιούλιο η ΚΤΥΠ ΑΕ θα επανεκτιμήσει τις ανάγκες και τα αιτήματα και πιθανώς να υπάρξει και νέα παράδοση εξοπλισμού σε περισσότερα σχολεία.

Βεβαίως, η προσπάθεια για αναβάθμιση της εκπαίδευσης δεν σταματά ποτέ. Παραμένουμε δίπλα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς μας, στηρίζουμε τις δομές και το προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, διότι εκεί χτίζεται το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου. Και στην παιδεία, συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να κερδίζουμε και να δημιουργούμε τη Λευκάδα του αύριο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου