Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022

Πλημμυρίζουν και το καλοκαίρι στο Φανάρι..


Oι αγρότες της περιοχής του Φαναρίου δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις αυξήσεις σε καύσιμα και αγροεφόδια και την εν γένει ακρίβεια, που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες, αλλά κάθε χρόνο και κάθε στιγμή, έχουν να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες που καταστρέφουν παντελώς την παραγωγή τους.

Είμαστε στις αρχές του Ιούνη και χωράφια είναι πλημμυρισμένα. Σχεδόν 900 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην περιοχή της Χόχλας Φαναρίου από τα οποία τα περισσότερα είναι εκτός παραγωγής εξαιτίας των πλημμυρών.

Παραμένουν ακαλλιέργητα χρόνια τώρα γιατί είναι μόνιμα πλημμυρισμένα , παρά το γεγονός ότι οι αγρότες πληρώνουν στον ΤΟΕΒ το στρεμματικό πάγιο (για στραγγιστικά έργα). Τα αποστραγγιστικά χαντάκια έχουν βουλώσει και κανένας υπεύθυνος δεν ενδιαφέρθηκε να τα καθαρίσει. Ορισμένα έχουν να καθαριστούν από εποχής Υ.Ε.Β.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές για την αγροτιά του Φαναρίου , τι κάνουν άραγε ο ΤΟΕΒ , ο Δήμος και η Περιφέρεια , που εδώ και χρόνια γνωρίζουν το πρόβλημα , πέρα από ευχολόγια και προτάσεις που μένουν στα χαρτιά ;

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου