Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2022

Μπαίνει το πλαίσιο για την αστική σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με την Πρέβεζα


Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, η αστική σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με την πόλη της Πρέβεζας, δύναται να τεθεί μέσω του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Το σχέδιο νόμου, που θα συμπληρώσει το υφιστάμενο πλαίσιο του 2013 και θα βάλει τις αστικές και υπεραστικές οδικές μετακινήσεις επιβατών της χώρας στον ευρωπαϊκό δρόμο, παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή. 

Με το εν λόγω σχέδιο νόμου, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με στόχο να ψηφιστεί εντός Ιουλίου, η χώρα μας θα εναρμονιστεί με την Κοινοτική Οδηγία για τις επιβατικές μεταφορές, κατ’ εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1370/2007. Ο εν λόγω Κανονισμός προέβλεπε μια μεταβατική περίοδο ως το 2019, προκειμένου οι εθνικές νομοθεσίες να εναρμονιστούν με τις προβλέψεις του. 

Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο υπουργό, ενοποιείται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, διορθώνονται τα κακώς κείμενα που έχουν διαπιστωθεί...ένα από αυτά λοιπόν, είναι και η μη αστική σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με την Πρέβεζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου