Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2022

ΕΟΤ: Fam Trip για προβολή του Ελληνικού ποδηλατικού τουρισμού με προορισμό την Πρέβεζα και τα Ιόνια νησιά


O EOT ενέκρινε την υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώνει η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Κ. Χωρών από 12-25 Ιουνίου 2022 στην Ελλάδα,  με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων κ.κ. Mirte van Dijκ και η Μarlotte Eliza Kooijman.

Σκοπός των δημοσιογράφων είναι να πραγματοποιήσουν οδοιπορικό με ποδήλατο στην Στερεά Ελλάδα, στα Ιόνια νησιά και στην Πελοπόννησο, ώστε να συγκεντρώσουν υλικό για αρθρογραφία που θα δημοσιευθεί σε εξειδικευμένα περιοδικά σε Ολλανδία, Γερμανία και Αγγλία με τον τίτλο «Bikepacking to Greece : from city to mountain to sea» τον Χειμώνα του 2022- 2023.

Στόχος του ταξιδιού είναι η ανάδειξη της ποικιλομορφίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η προβολή ποδηλατικών διαδρομών. Η ποδηλασία θα ξεκινήσει από την Καρδίτσα με προορισμό την Πρέβεζα και τα Ιόνια νησιά και εν συνεχεία μέσω Πάτρας θα καταλήξει στην Αθήνα.

σσ..Από την Πρέβεζα λείπει ένα συμπαγές και ενοποιημένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων με ενδεικτική διαδρομή, Μαργαρώνα, Βαθύ, Τάπια στην οποία έχει γίνει ανάπλαση, Τάπια μετά το γήπεδο που απαιτείται να γίνει ανάπλαση, Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι  και άλλες περιοχές. 

Μια κίνηση που θα εκτόξευε τη πόλη σε τουριστικό επίπεδο, αλλά και θα ήταν στα πλαίσια της πράσινης μετάβασης, σε συνδυασμό βέβαια και με την απόκτηση των 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα αποκτήσει ο Δήμος Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου