Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σημαντικές δράσεις μέσω του Open Mall - Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει


Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας η "Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Πρέβεζας και ΔΕΠΑΝ, για το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου», Δήμου Πρέβεζας"

Ο Δήμος Πρέβεζας για το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο για την πόλη θα πραγματοποιήσει προγραμματική σύμβαση με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη τεχνική υποστήριξη έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. 

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του ΔΕΠΑΝ είναι να παρέχει Τεχνική Υποστήριξη σε Φορείς υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και δράσεων, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής και διαχειριστικής τους ικανότητας, την ωρίμανση και υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων σε τομεακά και περιφερειακά προγράμματα, καθώς και τη διαχείριση και υλοποίηση αυτών έως και την ολοκλήρωσή τους.

Στην παρούσα πρόταση Χρηματοδότησης Δικαιούχος της πράξης είναι ο Δήμος Πρέβεζας και Συνδικαιούχος το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Η πράξη αποτελείται συνολικά από 18 υποέργα Ο Δήμος Πρέβεζας (Δικαιούχος), αναλαμβάνει, ανά Κατηγορία Ενεργειών να υλοποιήσει τα εξής 14 Υποέργα τα οποία θα αναβαθμίσουν σημαντικά την αισθητική της πόλης.

1. Αναβάθμιση Οδοφωτισμού Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας

2. Προμήθεια συστήματος ποδηλάτων  (4.7.1)

3. Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας (4.7.2)

4. Εξοπλισμός υπαίθριου Κινηματογράφου (4.7.1)

5. Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου (4.7.2)

6. Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες (4.7.1)

7. Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ (ευρύτερη περιοχή παρέμβασης) (4.7.1)

8. Ανοικτό Γυμναστήριο (4.7.1)

9. Mini Bus 9 θεσιο (4.7.1)

10. Προμήθεια χαμηλών εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο (4.7.1)

11. Έξυπνο Ηλιακό Παγκάκι τύπου ΙΙ (με φωτοβολταϊκό πάνελ πάνω από το κάθισμα)

12. Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή με πινακίδα σύστημα digital signage

13. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Διεκπεραίωση Φακέλου ΑΚΕ

        14. Μελέτες Ωρίμανσης Δημιουργίας ΑΚΕ 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου και για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης, ο Φορέας Υλοποίησης (ΔΕΠΑΝ) αναλαμβάνει την άσκηση για λογαριασμό του Κυρίου του Έργου (Δήμου Πρέβεζας), της αρμοδιότητας να λειτουργήσει ως Αναθέτουσα Αρχή και Διευθύνουσα Υπηρεσία έναντι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» της πράξης με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» και να εκτελέσει τις παρακάτω ενέργειες:

-        Υποέργο 1: «Αναβάθμιση Οδοφωτισμού Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας»

· Συμπλήρωση -Διόρθωση  της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 1 με τίτλο «Αναβάθμιση Οδοφωτισμού Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας».

·   Συμπλήρωση -Διόρθωση  και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 1 με τίτλο «Αναβάθμιση Οδοφωτισμού Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας».

· Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 1 με τίτλο «Αναβάθμιση Οδοφωτισμού Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·   Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 1  με τίτλο «Αναβάθμιση Οδοφωτισμού Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 2: «Προμήθεια συστήματος ποδηλάτων»

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση  της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 2 με τίτλο «Προμήθεια συστήματος ποδηλάτων».

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση  και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 2 με τίτλο «Προμήθεια συστήματος ποδηλάτων».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 2 με τίτλο «Προμήθεια συστήματος ποδηλάτων» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 2  με τίτλο «Προμήθεια συστήματος ποδηλάτων», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 3: «Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας»

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση  της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 3 με τίτλο «Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας».

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση  και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 3 με τίτλο «Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 3 με τίτλο «Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 3  με τίτλο «Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 4: «Εξοπλισμός υπαίθριου Κινηματογράφου»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 4 με τίτλο «Εξοπλισμός υπαίθριου Κινηματογράφου».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 4 με τίτλο «Εξοπλισμός υπαίθριου Κινηματογράφου».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 4 με τίτλο «Εξοπλισμός υπαίθριου Κινηματογράφου» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 4  με τίτλο «Εξοπλισμός υπαίθριου Κινηματογράφου», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 5: «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 5 με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 5 με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 5 με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 5  με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 6: «Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 6 με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 6 με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 6 με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 6  με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 7: «Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ»

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση  της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 7 με τίτλο «Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ».

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση   και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 7 με τίτλο «Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 7 με τίτλο «Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 7  με τίτλο «Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 8: «Ανοικτό Γυμναστήριο»

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση  της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 8 με τίτλο «Ανοικτό Γυμναστήριο».

·      Συμπλήρωση -Διόρθωση  και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 8 με τίτλο «Ανοικτό Γυμναστήριο».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 8 με τίτλο «Ανοικτό Γυμναστήριο» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 8  με τίτλο «Ανοικτό Γυμναστήριο», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 9: «Mini Bus 9 θεσιο»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 9 με τίτλο «Mini Bus 9 θεσιο».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 9 με τίτλο «Mini Bus 9 θεσιο».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 9 με τίτλο «Mini Bus 9 θεσιο» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 9  με τίτλο «Mini Bus 9 θεσιο», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 10: «Προμήθεια χαμηλών εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 10 με τίτλο «Προμήθεια χαμηλών εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 10 με τίτλο «Προμήθεια χαμηλών εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 10 με τίτλο «Προμήθεια χαμηλών εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 10  με τίτλο «Προμήθεια χαμηλών εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 11: «Έξυπνο Ηλιακό Παγκάκι τύπου ΙΙ (με φωτοβολταϊκό πάνελ πάνω από το κάθισμα)»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 11 με τίτλο «Έξυπνο Ηλιακό Παγκάκι τύπου ΙΙ (με φωτοβολταϊκό πάνελ πάνω από το κάθισμα)».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 11 με τίτλο «Έξυπνο Ηλιακό Παγκάκι τύπου ΙΙ (με φωτοβολταϊκό πάνελ πάνω από το κάθισμα)».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 11 με τίτλο «Έξυπνο Ηλιακό Παγκάκι τύπου ΙΙ (με φωτοβολταϊκό πάνελ πάνω από το κάθισμα)» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 11  με τίτλο «Έξυπνο Ηλιακό Παγκάκι τύπου ΙΙ (με φωτοβολταϊκό πάνελ πάνω από το κάθισμα)», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 12: «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή με πινακίδα σύστημα digital signage»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 12 με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή με πινακίδα σύστημα digital signage)».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 12 με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή με πινακίδα σύστημα digital signage».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 12 με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή με πινακίδα σύστημα digital signage» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 12  με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή με πινακίδα σύστημα digital signage», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 13: «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για διεκπεραίωση φακέλου ΑΚΕ»:

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 13 με τίτλο «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για διεκπεραίωση φακέλου ΑΚΕ».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 13 με τίτλο «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για διεκπεραίωση φακέλου ΑΚΕ».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 13 με τίτλο «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για διεκπεραίωση φακέλου ΑΚΕ» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 13  με τίτλο «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για διεκπεραίωση φακέλου ΑΚΕ», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).

-        Υποέργο 14: «Μελέτες ωρίμανσης δημιουργίας ΑΚΕ»

·      Εκπόνηση της απαραίτητης Μελέτης (τεχνική περιγραφή φυσικού αντικειμένου, σύνταξη πρακτικού τιμών και θεώρηση), για την υλοποίηση του Υποέργου 14 με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης δημιουργίας ΑΚΕ».

·      Σύνταξη και Θεώρηση Τευχών Δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου/ων για την υλοποίηση του Υποέργου 14 με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης δημιουργίας ΑΚΕ».

·      Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του Υποέργου 14 με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης δημιουργίας ΑΚΕ» σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων.

·      Παραλαβή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία, του Υποέργου 14  με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης δημιουργίας ΑΚΕ», στον Κύριο της Πράξης - Δικαιούχο με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση (ολοκληρωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου