Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αιχμές Γεωργάκου κατά Λιμεναρχείου - Ξεκαθάρισε το θέμα με το ΔΕΠΑΝ


Είναι η τέταρτη φορά που το λιμεναρχείο απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικό Λιμενικού Ταμείου και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.., ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΛΤ και Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΔΛΤ. 

Επίσης, όσον αφορά τις αρμοδιότητες του λιμεναρχείου στάθηκε επικριτικά στο ζήτημα της αστυνόμευσης της παραλιακής, καθώς όπως είπε έχουν διαπιστωθεί μόλις 2-3 κλήσεις. 

Ο κος Γεωργάκος συνεχίζοντας την ενημέρωση αναφέρθηκε σε καταστήματα που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την καταβολή των χρημάτων για την χρήση των τραπεζοκαθισμάτων και όπως γνωστοποίησε τα χρέη κυμαίνονται από 1.000 -10.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως τον Φεβρουάριο, δείτε ΕΔΩ το ΔΛΤ είχε πάρει μια σειρά ευνοϊκών μέτρων σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν ικανοποιήσει τους καταστηματάρχες, 

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει συζήτηση για το λιμάνι, τις χρήσεις κτλ ανέφερε κλείνοντας τις ενημερώσεις ο Πρόεδρος του ΔΛΤ, κος Γεωργάκος. 

Ξεκινώντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο κος Γεωργάκος αναφέρθηκε στην εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης για το υδατοδρόμιο καθώς και τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου  .

Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης απασχόλησε η Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και ΔΕΠΑΝ για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Ο κος Γεωργάκος μεταξύ άλλων τόνισε πως καμία επιβάρυνση δεν θα έχει το ΔΛΤ από την προγραμματική σύμβαση, όλες αυτές οι διαδικασίες έχουν περάσει από το ανώτατο ελεγκτικό και το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ έχει βοηθήσει σχετικά με την στελέχωση των υπηρεσιών τους Δήμους, με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια επιπλέον τεχνική υπηρεσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΛΤ.

Ενστάσεις επί της προγραμματικής με το ΔΕΠΑΝ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο ΔΛΤ και επικεφαλής της παράταξης "Στροφή στο Μέλλον", Ευκλείδης Φονταράς, χαρακτηρίζοντας το ΔΕΠΑΝ αναποτελεσματικό ενώ έκανε πρόταση  από πλευράς ΔΛΤ να γίνει πρόσκληση σε μελετητικά γραφεία. 

Τον λόγο πήρε ο κος Γεωργάκος ο οποίος είπε πως 100 και πλέον δήμοι συνεργάζονται με το ΔΕΠΑΝ, σε άλλες δήμους κάνουν δουλειές και εμάς μας τρέχουν στα δικαστήρια...το ΔΕΠΑΝ μας προσφέρει μια ακόμη τεχνική υπηρεσία και ήταν αυτό που βοήθησε τα μέγιστα για την σύνταξη του φακέλου τόσο για το κάστρο του Παντοκράτορα όσο και για το Μουσικό Σχολείο για να μπορέσουμε να τα εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.  

Χρήστος Ανεμοζάλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου