Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Επικαιροποιημένος" προχωρά ο φάκελος για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO, "Χρειάζεται πολύ δουλειά"


Ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πρέβεζα, επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη και Άρτας Γιώργο Στύλιο όπου και ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο από την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώργο Ρήγινο και άλλα στελέχη της υπηρεσίας.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρχαία Νικόπολη και τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με την Υπ. Πολιτισμού τα έργα της παρούσας φάσης στο Αρχαίο Θέατρο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, ενώ παράλληλα εκτελούνται και άλλα (όπως η αποκατάσταση της πύλης της Βασιλικής Β΄ και οι εργασίες αποκατάστασης Οίκου Εκδίκου Γεωργίου).

Η κ. Μενδώνη έθεσε και δυο ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις του Υπουργείου την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στη Νικόπολη και τη δημιουργία ενός ανασκαφικού, επισκέψιμου για τους επισκέπτες χώρο.

Η Υπ.Πολιτισμού ανέφερε επίσης ότι προχωρά ο φάκελος για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO "επικαιροποιημένος" με τα νέα στοιχεία που αφορούν την κατασκευή νέας εισόδου της πόλης.

Τον πρωθυπουργό για διάφορα θέματα ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός και άλλοι φορείς της περιοχής, ενώ σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την κ. Μενδώνη οι κύριοι Ιωάννου, Γεωργάκος και Αργυρός την ευχαρίστησαν για την συνεργασία του Υπουργείου στα έργα που αφορούν τον πολιτισμό.


Με πληροφορίες, Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου