Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2022

Δήμος Ζηρού - Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Υ.Α.Α.Τ για έργο “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” που αφορά τις Κοινότητες Κρανέας και Γοργομύλου


Η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων που θα στηρίξουν τον αγροτικό πληθυσμό και τον πρωτογενή τομέα, είναι αδιάκοπη, όπως διαρκής είναι και η κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων προς χρηματοδότηση έργων, αξιοποιώντας κάθε προσφερόμενο πρόγραμμα.

Από το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,– Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ζηρού που υποβλήθηκε με την αριθμ. 5474/23-12-2021 πρόσκληση της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Π.Α.Α. 2014-2020.

Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000 ευρώ, περιλαμβάνει τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών που συνδέονται με το κεντρικό οδικό δίκτυο, στις Κοινότητες Κρανέας και Γοργομύλου, οι οποίες εξυπηρετούν γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως των αγροτών, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στα αγροτεμάχιά τους και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Μεταξύ των στόχων του έργου είναι:

- Η βελτίωση των συνθηκών εκμετάλλευσης της πρωτογενούς παραγωγής σε κατ’ εξοχήν αγροτικές περιοχές του Δήμου μας και η στήριξη της τοπικής ανάπτυξης.

- Η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και η μείωση φθορών των κινούμενων οχημάτων

- Η συγκράτηση του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή και η δημιουργία καλύτερου κλίματος επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου