Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2022

Πρέβεζα, η “Έξυπνη πόλη”- Παρουσιάστηκε η εφαρμογή που θα λειτουργήσει στο Δήμο


Πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις που θα κάνουν την καθημερινότητα των δημοτών καλύτερη περιλαμβάνονται στην Πλατφόρμα “Έξυπνης πόλης smartiscity” που θα λειτουργήσει στον Δήμο Πρέβεζας.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας και των πρώτων αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου, υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, από τον υπεύθυνο της εταιρίας διαχείρισης του προγράμματος Βίκτωρα Χαζάν-Παντζάλη.

Το έργο "Πιλοτικές ψηφιακές εφαρμογές έξυπνης πόλη" για τον Δήμο Πρέβεζας χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020”.

Ο κ.Χασάν- Παντζάλης περιέγραψε τις εφαρμογές του προγράμματος οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα της μέτρησης του κυκλοφοριακού φόρτου σε "κομβικά" σημεία της πόλης, της καταγραφής κατανάλωσης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και σχολεία , της διαχείρισης του στόλου των απορριμμάτων ,τα μετεωρολογικά δεδομένα και μια σειρά άλλες παραμέτρους που θα αποτελέσουν πολύτιμα "εργαλεία" στην βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες.

Επίσης η πλατφόρμα θα βρίσκεται σε καθημερινή 24ωρη "επικοινωνία" με αυτούς και θα καταγράφει τα αιτήματά τους ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον τομέα της διαχείρισης προβλημάτων της καθημερινότητας και όχι μόνο.


Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου