Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2022

Παρουσίαση του έργου αποκατάστασης του μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης σε ημερίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας


Ενημερωτική ημερίδα με αφορμή την ολοκλήρωση του υποέργου "Εργασίες προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης" διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας.

Πριν λίγες μέρες εξάλλου το Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αρχαιολογίας ανήρτησε βίντεο και στοιχεία σχετικά με το ιστορικό των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου "Εργασίες Προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης μεγάλου Θεάτρου (Β’ Φάση)" που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2022" το καλοκαίρι του 2017, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου που ξεκίνησε από το 2012 από την τότε Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης.

Όπως υπογραμμίζεται στόχος του έργου ήταν η πλήρης αποκάλυψη του εσωτερικού του μνημείου, που ήταν καλυμμένο από επιχώσεις, οι οποίες στη περιοχή της ορχήστρας έφταναν σε ύψος ως τα τέσσερα μέτρα, αλλά και η ανάδειξη σημαντικών τμημάτων του.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν όλες οι ορατές τοιχοποιίες του μνημείου, μεταξύ αυτών η εξωτερική τοιχοποιία του σκηνικού οικοδομήματος από οπτοπλινθοδομή καθώς και οι υποδομές του κοίλου που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Tο μεγάλο τμήμα του έργου στο Θέατρο της Νικόπολης που έχει ολοκληρωθεί, επιτρέπει στον επισκέπτη να κατανοήσει τη μορφή, τις διαστάσεις και τη μνημειακότητα του Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου