Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, αναδείχθηκαν στη συνάντηση με τη Διοίκηση


Με τον διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πόλη.

Κατά τη συνάντηση -στην οποία συμμετείχε ο Κώστας Κύρλας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου- ο διοικητής ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή, τα προβλήματα με κύριο την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και προσωπικού.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής είπε πως ή θα πρέπει να φτιαχτεί καινούργιο νοσοκομείο ή πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά το υπάρχον. Ωστόσο η αύξηση του προϋπολογισμού εξανεμίζεται απ' την ακρίβεια αφού έχουν διπλασιαστεί το κόστος ρεύματος και πετρελαίου αλλά και των υλικών. Ανέφερε πως η κόπωση από την πανδημία φαίνεται τώρα στο προσωπικό με τους γιατρούς να είναι σε κατάσταση να χάνουν τη γη κάτω απ' τα πόδια τους, και πως η υποστελέχωση καλύπτεται από επικουρικούς και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είπε ακόμα ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη στην ψυχική υγεία με το νοσοκομείο να εξυπηρετεί τρεις νομούς και πως είμαστε πίσω στην αντιμετώπιση ψυχιατρικών ασθενών αφού δεν υπάρχουν κρεβάτια.

Από την πλευρά του ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Αναστάσιος Στύλος ανέφερε πως το νοσοκομείο καλύπτει τόσο την Αιτωλοακαρνανία όσο και τη Λευκάδα με μηδενική στελέχωση και στάθηκε -και αυτός- στην εξουθένωση του προσωπικού. 

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως το ΚΚΕ πιέζει με τη δράση του την κεντρική εξουσία να επιλύσει ζητήματα και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται για ζήτημα προθέσεων της διοίκησης αλλά τι πολιτικές επιλέγονται. Όταν δεν έχεις χρήματα για υποδομές, όταν δεν έχεις προσωπικό, όταν ο γιατρός δεν μπορεί να ασκήσει το λειτούργημα του ή γιατί έχει χαμηλό εισόδημα ή εξαντλείται κι όταν κι ο ίδιος έχει τα προβλήματα του στο σπίτι, αυτά όλα επιδρούν, δεν μπορεί απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημα του.

Επίσης, τόνισε πως ο πρόσφατος νόμος για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη επιδεινώνει τα προβλήματα ενώ ο κορονοϊός απέδειξε ότι συνύπαρξη δεν μπορεί να υπάρξει αφού ο ιδιωτικός θα τραβάει προς τα κάτω τον δημόσιο Τομέα, με έναν ιδιωτικό τομέα να θησαυρίζει στην πανδημία αφού τα δημόσια νοσοκομεία έγιναν μιας νόσου.

  • Σημειώνεται πως ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί με φορείς των ΕΒΕ στο Εργατικό Κέντρο και στις 7 μ.μ., θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πρέβεζας «ΟΑΣΗ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου