Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023

Ο Νίκος Γεωργάκος για τη μελέτη του υδατοδρομίου Πρέβεζας


Για τη μελέτη του υδατοδρομίου Πρέβεζας ενημέρωσε κατά τη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΛΤ ο Πρόεδρος του φορέα και Δήμαρχος Πρέβεζας, κος Νίκος Γεωργάκος. 

Ο κος Γεωργάκος παρουσιάζοντας τα σχέδια της μελέτης σημείωσε πως η θέση του υδατοδρομίου - σε σχέση με το Master Plan του Λιμανιού - υπήρχε πρόταση αρχικά να γίνει προς την Ανατολική προβλήτα στην γωνία, στην τροποποίηση όμως, η θέση του υδατοδρομίου οριοθετείται στο σημείο της εισόδου στο Λούνα Παρκ.


Από εκεί και έπειτα, πέρα από την μελέτη που την έχουμε έτοιμη, υπάρχουν δύο τρόποι που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορεί να προχωρήσει. Ο ένας τρόπος είναι να βρεθεί κάποια εταιρεία και να το αναλάβει, και μπορούμε να απευθυνθούμε σε εταιρείες που έχουν υδροπλάνα ή εμείς από μόνοι μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη φάση με την μελέτη που έχουμε στη διεύθυνση ανάπτυξης του Υπουργείου Μεταφορών για να μας χορηγήσει την άδεια ίδρυσης η οποία βασίζεται στην μελέτη που ήδη έχουμε κάνει συν τη μία περιβαλλοντική που απαιτείται. Στο θέμα των υδατοδρομίων άλλες περιοχές έχουν προχωρήσει, θεωρώ όμως ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε και στην περιβαλλοντική μελέτη και στην αναζήτηση εταιρειών που μπορούν να το διαχειριστούν . Η ολοκλήρωση εντός του 2023 του Master Plan καθώς και της άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου θα είναι ένα αποτύπωμα του ΔΛΤ για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας ανέφερε ο κος Γεωργάκος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου