Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απαντήσεις για τον οικίσκο και για την αγωγή σε βάρος του ΔΛΤ έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας


Ο οικίσκος του υποσταθμού της ΔΕΗ αλλά και η αγωγή που έχει καταθέσει ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας στο Εφετείο Ιωαννίνων σε βάρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΔΛΤ.

Τις εισηγήσεις των εκτός ημερησίας θεμάτων έκανε ο Πρόεδρος του ΔΛΤ κος Νίκος Γεωργάκος. 

Για το θέμα του οικίσκου ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας έχει αιτηθεί τη μείωση της οφειλής του ποσού που ανέρχεται στις 2.500 ευρώ το χρόνο. Να αναφέρουμε πως επί δημαρχίας Μπαίλη, η προηγούμενη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είχε επιβάλλει προς τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας ενοίκιο για τον υποσταθμό της τάξεως των 175 ευρώ μηνιαίως. 

Ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας, όπως γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ο οποίος παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του ΔΛΤ, κος Γιάννης Τέφας εντός του χωροθετημένου έργου της Μαρίνας διαθέτει δύο υποσταθμούς της ΔΕΗ. 

Όσον αφορά τον οικίσκο που δεν βρίσκεται εντός του έργου της Μαρίνας αυτός πρόκειται για κοινόχρηστος χώρος και η κατασκευή του οποίου ήταν υποχρέωση της τότε Διοίκησης του ΔΛΤ. Αναγκαστήκαμε να τον κατασκευάσουμε εμείς, με δικά μας έξοδα, διότι η τότε διοίκηση του ΔΛΤ δημιουργούσε κωλύματα και αντιδρούσε για την υλοποίηση του έργου δήλωσε ο κος Τέφας.

Όσον αφορά την αγωγή που έχει καταθέσει ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας σε βάρος του ΔΛΤ ο κος Γεωργάκος γνωστοποίησε πως φτάνει τα 9.000.000 εκατομμύρια ευρώ και πως το ΔΛΤ προσανατολίζεται στο να αποκρούσει την αγωγή αυτή και ήδη έχει απευθυνθεί σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο .

Παίρνοντας τον λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κος Τέφας γνωστοποίησε πως η αγωγή έχει κατατεθεί διότι με ευθύνη της προηγούμενης και πάλι διοίκησης του ΔΛΤ καθυστερούσαν οι αποφάσεις για την υλοποίηση και κατασκευή της Μαρίνας όπου εξέδιδαν και ήταν ήξεις αφήξεις με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερήσει 10 χρόνια. 

Μάλιστα ο κος Τέφας επέρριψε ευθύνες προς τον Δήμο που απεμπόλησε το δικαίωμα του συνεταίρου με την Μαρίνα διότι βάση της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει το ΔΛΤ είχε ποσοστό συμμετοχής ύψους 5% και αυτή τη στιγμή οι μετοχές βρίσκονται σε μηδενική βάση, ήτοι 0,12%

Επίσης ο κος Τέφας γνωστοποίησε στην νυν διοίκηση του ΔΛΤ πως σε καμία γενική συνέλευση του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας, παρά τις προσκλήσεις στο να παραβρεθούν τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του φορέα (όπως άλλωστε ήταν μεταξύ των υποχρεώσεων), εντούτοις, ουδέποτε συμμετείχαν, παρά το γεγονός ότι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί λύσεις σε μια σειρά καίριων ζητημάτων που θα ωφελούνταν το ΔΛΤ. 

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου