Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αυτοδιοίκηση - Η Κεντροαριστερά "στο προσκήνιο" που ψάχνεται, Μέρος Β


Πέρασαν λίγες μέρες, από όταν στο PrevezaBest γράψαμε για το αδιέξοδο που υπάρχει στην Κεντροαριστερά αναφορικά με το δήμο Πρέβεζας (ΕΔΩ) και για το γεγονός ότι κάποια ονόματα που ακούγονται ως ενδιαφερόμενοι να κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε αντλήσει ήδη αρκετές και σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες και θεωρούμε σωστό να σας αναφέρουμε.

Η πρώτη πληροφορία βγαίνει από τα όσα δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Στροφή στο μέλλον", κ. Ευκλείδης Φονταράς, στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Prisma και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα"

Ο κ. Φονταράς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ε βλέπει να υπάρχει υποψήφιος από το χώρο της Κεντροαριστεράς…"

Από την παραπάνω δήλωση προκύπτει, ότι μετά τον κ. Δημήτρη Σιόρεντα και ο κ. Θοδωρής Κορωναίος που ακουγόταν το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κάνει πίσω και δεν προτίθεται να συνεχίσει την προσπάθεια για υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας.

Το γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας μετά τον άλλον και αφού πρώτα εκδηλώνουν το ανάλογο ενδιαφέρον, μετά από λίγες βδομάδες αποχωρούν είναι ένα θέμα που έχει να κάνει εκτός των άλλων και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κομματική οργάνωση Πρέβεζας και με τις κόντρες που υπάρχουν και είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού…

Δεύτερη ανεπίσημη, αλλά τσεκαρισμένη, πληροφορία είναι ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Μπαΐλης ξεκίνησε δειλά –δειλά τις επαφές και διερευνά  "κατά πόσο τον παίρνει" να θέσει για μια ακόμη φορά υποψηφιότητα.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε,  έχει μιλήσει με διάφορα στελέχη από την παράταξή του και προσπαθεί να τα πείσει να τον ακολουθήσουν.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί στους συνομιλητές του δεν είναι αυτό που ανέφερε πριν κάποιους μήνες, "ότι αν κατέβει ο Βασίλης Ιωάννου, θα κατέβω απέναντί του", αλλά ότι "πλέον υπάρχει μεγάλο κενό και επιβάλλεται να θέσω υποψηφιότητα, για να… ολοκληρώσω το έργο μου"..

Να θυμίσουμε πως ο κος Μπαίλης υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση πάνω από 25 χρόνια, τα 17 από αυτά ως Δήμαρχος Λούρου και Πρέβεζας.

Η τρίτη πληροφορία προκύπτει από όσα ο ίδιος ο Βασίλης Ιωάννου δήλωσε στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Prisma, την περασμένη Δευτέρα 27 Μάρτη..

Ο κ. Ιωάννου αφού αναφέρθηκε στα όσα είχε δηλώσει στη συνέντευξή που πρόσφατα είχε παραχωρήσει, δήλωσε παρών στις εξελίξεις τις οποίες και παρακολουθεί από πολύ κοντά όπως είπε, διαψεύδοντας όσους για δικούς τους λόγους διαδίδουν ότι έκανε πίσω και τα παράτησε…


"Έδωσα και δίνω χώρο και χρόνο σε όσους φιλοδοξούσαν να ηγηθούν και να εκπροσωπήσουν τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, δηλώνοντας τους μάλιστα την πρόθεσή μου να τους βοηθήσω αν το επιθυμούσαν. Όμως ο καιρός περνάει και γι’ αυτό σύντομα θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις…" δήλωσε κατά λέξη ο Βασίλης Ιωάννου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται σύντομα να ανακοινώσει πρωτοβουλίες…


Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο κ. Ιωάννου έχει δηλώσει πρόσφατα ότι εκ των πραγμάτων πλέον θα υπάρξει μετάθεση των Αυτοδιοικητικών εκλογών, είτε μερικών βδομάδων είτε για να διεξαχθούν μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Τέλος, επιβεβαιωμένες πληροφορίες από πολλές πλευρές, κάνουν τον Νίκο Γεωργάκο να αισθάνεται μεγαλύτερη σιγουριά.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου