Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2023

Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, ο Δήμαρχος Αρταίων


Τουρισμός, ΟΧΕ  Αμβρακικού, σύνδεση  Άρτας Πρέβεζας με την Ιόνια, αλλά και η παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων εντός πόλεων στους Δήμους,  “στο τραπέζι” των συζητήσεων.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Ο κ. Γεωργάκος καλωσόρισε τον κ. Τσιρογιάννη  στο γραφείο του, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η  καλή συνεργασία που έχουν έως τώρα, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, έχουν φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα για τις δύο περιοχές της Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν τους Δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οποία μπορούν να αναδειχθούν και να βρεθούν λύσεις μέσω της ΚΕΔΕ στην οποία ο κ. Τσιρογιάννης είναι μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Παράλληλα δόθηκε έμφαση στην συνεργασία των δύο Δήμων για την ανάπτυξη του τουρισμού, στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των Δήμων που “βρέχονται” από τον Αμβρακικό με την ΜΟΔ για μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για την προστασία, αξιοποίηση και ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου, που όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Τσιρογιάννης με την υπογραφή της ΟΧΕ ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για χρηματοδότηση του Αμβρακικού με έργα και δράσεις, στη σύνδεση της Άρτας και της Πρέβεζας με την Ιόνια αλλά και στη παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων εντός των πόλεων στους Δήμους.

«Όσο συνεργαζόμαστε, γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί, με ωφελούμενους τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών μας. Η Άρτα είναι πλέον αποδεκτό από όλους πως μπορεί να κερδίσει  και το στοίχημα της ανάπτυξης του τουρισμού,  και δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο γεγονός που μόνο υπερηφάνεια με γεμίζει, όταν δηλαδή βλέπουμε την πόλη μας να σφύζει από ζωή τα τριήμερα, στα αθλητικά γεγονότα και στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε καθόλη την διάρκεια του χρόνου αλλά και  με το καινούργιο ξενοδοχείο που άνοιξε στην πόλη μας. Η Άρτα μπορεί  και εμείς είμαστε δίπλα της » ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου