Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 30, 2023

Ήπειρος: Προβλήματα στις εξετάσεις λόγω της κυβερνοεπίθεσης στην τράπεζα θεμάτων


Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις στην Ήπειρο, λόγω της πρωτοφανούς επίθεσης χάκερ επί δύο ημέρες στην Τράπεζα Θεμάτων.

Προβλήματα εκ νέου αντιμετωπίζουν σήμερα οι διευθυντές των Λυκείων στην προσπάθειά τους να πάρουν τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων από την τράπεζα θεμάτων. Όπως και χθες, έχει υπάρξει κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και μάλιστα, προσέθεσαν ότι επίθεση έχει δεχτεί και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Κάποιοι μαθητές της Γ’ Λυκείου από την Άρτα, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα δεν μπορούν να εξεταστούν, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων. Στη Θεσπρωτία δεν κατάφεραν να εξεταστούν χθες 10 μαθητές από δύο ΕΠΑΛ και η εξέτασή τους έχει μεταφερθεί για σήμερα στις 10:00 το πρωί. Στην Άρτα 5 από τα 7 σχολεία κατάφεραν σήμερα να λάβουν θέματα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει θέματα σχολεία της Πρέβεζας. Στο Ν. Ιωαννίνων δεν υπήρξε πρόβλημα με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς εξετάστηκαν στο σύνολό τους χθες Δευτέρα, ενώ αυτή τη στιγμή αρκετά σχολεία σε όλη την Ήπειρο λαμβάνουν θέματα, όχι όμως το σύνολό τους και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου