Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 04, 2023

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Και τα δέντρα στο Μουσείο;» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης:

«Και τα δέντρα στο Μουσείο;»

του συντηρητή έργων τέχνης και εικαστικού Πέρου Μπέχλη το Σάββατο 10 Ιουνίου του 2023, στις 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Η έκθεση αποτελείται από σειρά ασπρόμαυρων εκφραστικών λήψεων δέντρων σε ένα “ονειρικό” και άλλοτε ομιχλώδες τοπίο, με τολμηρές, εικαστικές παρεμβάσεις (εγκαταστάσεις) που επιτείνουν τη θεατρικότητα και ενισχύουν το αίσθημα της απώλειας και της εγκατάλειψης.

“…Αυτά τα δένδρα του εφιάλτη μου, σώματα της γης, σιωπηλοί μάρτυρες της καθημερινής μας αγωνίας και του υπαρξιακού μας άγχους, δένδρα αποδομημένα από την αδιαφορία των ανθρώπων, θυσία στον τεχνολογικό βωμό, θέλησα να αποτυπώσω. Μια στιγμιαία εντύπωση σαν σύγχρονα νεκρικά πορτρέτα ΄΄Φαγιούμ΄΄ για δένδρα, που οι περιστάσεις μπορεί να τα κάνουν μοναδικά και πολύτιμα.

 Σήμερα τα δέντρα των φωτογραφιών μπορεί να είναι μόνον  μια αισθητική πρόκληση ,σαν  όμως βυθιστούν σαν τις ρίζες στο χώμα και γίνουν παρελθόν, θα ‘ναι αφορμές και ερεθίσματα για να ενεργοποιήσουν  τη  μνήμη στο μέλλον.

Και δημιούργησα εικόνες με λιτά και απέριττα μέσα όπως είναι το λευκό και το μαύρο, αυτοί οι δύο ισχυροί αλλά συνάμα αντίθετοι πόλοι, που βρίσκονται σε μια διαρκή    σύγκρουση επικράτησης, λιγοστοί ενδιάμεσοι τόνοι, οι καρποί της σύγκρουσης αυτής και συγχρόνως εργαλεία για την αποτύπωση ενός ονειρικού κόσμου και την δημιουργία μιας άλλης φύσης.”

(απόσπασμα κειμένου του Πέρου Μπέχλη)

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας  Ανθή Αγγέλη - Δρ. Αρχαιολόγος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου