Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκλογές Ιουνίου - H Βουλευτική έδρα - Μπάρκας κ Δημητρίου


Αν θα έπρεπε να βάλουμε ένα τίτλο, μια ψύχραιμη προσέγγιση θα ήταν..."Δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο"

Η συζήτηση για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου έχει ανοίξει και θα πρέπει να δούμε κάποια βασικά σημεία. 

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε μια μεγάλη πρωτιά τόσο πανελλαδικά όσο και σε επίπεδο Νομού. 

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αυτοδυναμίας, τις επόμενες μέρες και στην Ήπειρο θα υπάρξουν εξορμήσεις από προβεβλημένα στελέχη της γαλάζιας παράταξης, δείτε ΕΔΩ

Έτσι λοιπόν, στην επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία, στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι αφενός θα πρέπει οι πολίτες και δη οι ψηφοφόροι της γαλάζιας παράταξης να προσέλθουν στις κάλπες και αφετέρου να μην "φύγει" καμία ψήφος. 

Στον αντίποδα,  στο δημόσιο διάλογο τίθεται το ερώτημα, αν και κατά πόσο μπορεί τοπικά το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατέχει από το 2012 όταν την είχε πάρει από το ΠΑΣΟΚ. 

Πρόκειται δηλαδή για ένα Deja vu αλλά από την ανάποδη. 

Βέβαια, από το 2012 έχουν αλλάξει πολλά και σήμερα μιλάμε με εντελώς διαφορετικά δεδομένα απ'ότι τότε. 

Προφανώς και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ γίνονται προσπάθειες ισχυρής συσπείρωσης στους ψηφοφόρους τους, από τη μια να μην μπουν σε περιπέτειες έτσι ώστε να τεθεί ζήτημα για την βουλευτική έδρα και από την άλλη το ακριβώς αντίθετο, να πάρουν δηλαδή την έδρα. 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός, Κώστας Μπάρκας είναι ένα έμπειρο πολιτικό πρόσωπο και προφανώς δεν θα αφήσει τίποτα στη τύχη. Άλλωστε, σε κάθε του ευκαιρία τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα υπόλοιπα άτομα του ψηφοδελτίου θα κάνουν τον προεκλογικό αγώνα συλλογικά προκειμένου το κόμμα στο Νομό να διατηρήσει και αν είναι εφικτό να αυξήσει τα ποσοστά του. 

Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αισιοδοξία για τις επαναληπτικές εκλογές και για αυτό το λόγο οργανώνονται προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους του ότι η αλλαγή για την βουλευτική έδρα είναι ένας στόχος εφικτός και ρεαλιστικός. 

Έως ότου οδηγηθούμε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου απέχουμε ακόμη τρεις και πλέον εβδομάδες, οπότε - για την ώρα -δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα...

Σε κάθε περίπτωση είναι Δύσκολο, αρκετά Δύσκολο, πλην όμως όχι και ακατόρθωτο. 

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε σαφώς καλύτερη εικόνα έτσι ώστε να καταθέσουμε και τις εκτιμήσεις μας. 

Άλλωστε, το PrevezaBest, στις πολιτικές του εκτιμήσεις δεν κάνει λάθη και αυτό το αποδείξαμε για ακόμη μια φορά μέσα από τις εκλογές της 21ης Μαίου...

Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου