Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μια σημαντική συνάντηση με άγνωστο το περιεχόμενό της !


Με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου και του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14/11 στο Υπουργείο Πολιτισμού συνεδρίαση της Επιτροπής προετοιμασίας του φακέλου για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.

Μάλιστα, στη συνάντηση ήταν παρούσα και η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όπου στόχος είναι να “κλείσουν” όσο το δυνατό συντομότερα οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αφού το πλάνο του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τον Σεπτέμβριο του 2025 να υποβληθεί ο φάκελος και το 2026 να εξεταστεί από την Επιτροπή της UNESCO.
Βέβαια, για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της Unesco απαραίτητη προυπόθεση αποτελεί η παράκαμψη της Νικόπολης, η κατασκευή της οποίας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την σύνταξη του σχετικού φακέλου.

Έτσι λοιπόν, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την σπουδαιότητα της συνάντησης μεταξύ των αυτοδιοικητικών και της Υπουργού. Παρότι όμως πέρασαν δύο και πλέον ημέρες, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει εκδώσει την σχετική ενημέρωση (δελτίο τύπου), αφού αυτό ανέλαβε να το πράξει το Υπουργείο προκειμένου να ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης.

Σημειωτέον από πλευράς του Υπουργείου έχει μεσολαβήσει η έκδοση τεσσάρων άλλων δελτίων.

Η αργοπορία του Υπουργείου να ενημερώσει για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για την περιοχή της Πρέβεζας ίσως να είναι ενδεικτικό των προθέσεών αλλά και των προτεραιοτήτων του !

Ίσως αυτό συμβεί αύριο ή τις επόμενες μέρες...

Από την άλλη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού, Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, αφού κατά πληροφορίες κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει για την συνεδρίαση στο Υπουργείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου