Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024

Δικαίωση μετά από 13 χρόνια για θανατηφόρο ιατρικό σφάλμα ασθενούς από τον Ωρωπό Πρέβεζας κατά του ΓΝ Άρτας

 

Ο ίδιος γιατρός κατηγορείται για άλλους δύο θανάτους ασθενών

Η πληροφορία αλιεύθηκε από το σαιτ apostolistassis

13 ολόκληρα χρόνια χρειάσθηκαν για να δικαιωθούν οι συγγενείς του άτυχου Χρήστου Κίτσου κατοίκου Ωρωπού ο οποίος τον Ιανουάριο του έτους 2011 εισήχθη στο ΓΝ Άρτας για μια απλή εγχείρηση χολής, δύο μέρες μετά την οποία έπεσε σε κώμα χωρίς να ξυπνήσει ποτέ ξανά.

Κατά του ιατρού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη αλλά ο γιατρός απαλλάχθηκε ενώπιον του Τρ Πλημ Άρτας παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε και εκτενή έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης. Για νομικούς λόγους η έφεση του εισαγγελέα δεν συζητήθηκε ποτέ στο Εφετείο Ιωαννίνων και η απαλλαγή έγινε τελεσίδικη.

Ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης που είχε επιληφθεί, είχε αποστείλει έγγραφο στο ΓΝ Άρτας με το οποίο εφιστούσε την προσοχή και συνιστούσε την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά του ιατρού, αφού από την ποινική δικογραφία υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ιατρικού σφάλματος. Όμως κανένας πειθαρχικός έλεγχος δεν έγινε με αποτέλεσμα ο ίδιος γιατρός να συνεχίζει να χειρουργεί και να είναι σήμερα κατηγορούμενος για άλλες δύο ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για ίδιες περίπου χειρουργικές πράξεις στο ίδιο νοσοκομείο.


*Στη φώτο ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Τάσσης. Επίσης, συνήγορος της οικογένειας του θύματος ήταν και ο Βασίλειος Μπότσιος.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στην εντατική όπου απλά παρακολουθούνταν η πορεία του μέχρι να αποβιώσει χωρίς να μεταφέρεται σε άλλο νοσοκομείο.

Ο γιος του θύματος μας δήλωσε πως ο λόγος της μη μεταφοράς του πατέρα του σε άλλο μεγαλύτερο νοσοκομείο ήταν αφενός διότι η ζημιά δεν θα μπορούσε να διορθωθεί και θα αποκαλυπτόταν το ιατρικό σφάλμα και αφετέρου, η ελπίδα του ιατρού που το προκάλεσε, πως καταλήγοντας ο ασθενής στη ΜΕΘ δεν θα γινόταν νεκροψία και θα συγκαλυπτόταν το σφάλμα του.

Οι συγγενείς κατέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση ψυχικής οδύνης, όπου το πρώτο δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ιατρός είχε αθωωθεί και ότι δεν προέκυπταν ευθύνες, παρά την πραγματογνωμοσύνη που μιλούσε καθαρά για ολιγωρίες και σφάλματα. Το Διοικ Εφετείο Ιωαννίνων όμως, 13 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν καταδίκασε το ΓΝ Άρτας και όχι τον γιατρό, σε καταβολή υπέρογκης αποζημίωσης στους συγγενείς του θύματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου