Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2024

Πρωτοφανής και ανοίκεια επίθεση σε Βουλευτή!!!


Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Ο γάμος των ομοφύλων εδώ και μερικές βδομάδες είναι νόμος του κράτους!! Είτε αρέσει σε μερικούς είτε δεν αρέσει.

Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με το νόμο.

Δημοκρατία έχουμε κι ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του απόψεις και ευαισθησίες επί του θέματος, όμως το όλο θέμα απασχόλησε επί μακρόν το δημόσιο διάλογο

 Άλλωστε για όσο διάστημα διαρκούσε η διαβούλευση είχαν όλο το χρόνο, κόμματα και φορείς, μεταξύ αυτών και η Εκκλησία, να καταθέσουν τις θέσεις, τις προτάσεις και τις αντιρρήσεις τους.

Στη συζήτηση μάλιστα της ολομέλειας της Βουλής, που κράτησε πάνω από 30 ώρες και προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις, εσωκομματικές τριβές και συγκρούσεις, καταγράφηκαν όλα τα επιχειρήματα.

Και αυτών που συμφωνούσαν με το προτεινόμενο νομοσχέδιο και όσων είχαν τη δικιά τους αντίθετη θεώρηση.

Τελικά με ευρεία διακομματική συναίνεση και πλειοψηφία 176 Βουλευτών, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και η Ελλάδα έγινε το 16ο κράτος - μέλος της Ε.Ε. που ψηφίζει την ισότητα στον γάμο.

Το θέμα πλέον θα πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Όμως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αντιδραστικοί θύλακες, κυρίως από τον χώρο της Εκκλησίας, οι οποίοι δε θέλουν να καταλάβουν ότι η Εκκλησία, ούτε κυβερνά ούτε συγκυβερνά αυτή τη χώρα και συνεχίζουν «το χαβά τους». 

Ένας μάλιστα εξ αυτών, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, «ξεπερνώντας τα εσκαμμένα», σε εκδήλωση «κοπής πίτας», εξαπέλυσε ανοίκεια επίθεση, με βαρύτατους μάλιστα χαρακτηρισμούς, εναντίον του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παύλου Χρηστίδη, επειδή ήταν μεταξύ αυτών που ψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία εκτίθενται και φωτογραφίες της οικογένειας του Βουλευτή, ο κ. Σεραφείμ επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα μίσους, προκαλώντας την αντίδραση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και  άλλων κομμάτων, φορέων και πολιτικών προσώπων.

Όλοι καταδίκασαν απερίφραστα τη στοχοποίηση του Παύλου Χρηστίδη, τονίζοντας ότι τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία.

Και πράγματι τέτοια πρωτοφανή περιστατικά μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω και επαναφέρουν στη μνήμη μας τις ακραίες συμπεριφορές μιας μερίδας «ρασοφόρων», που αντιδρούσαν με παρόμοιο φανατισμό στις μεταρρυθμίσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για τον πολιτικό γάμο, την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, την κατάργηση της προίκας κλπ.

Αυτοί οι λίγοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε πλέον στη 10ετία του 80 και τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο.

Γι’ αυτό και  είναι πολύ σωστή η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να δώσει ΑΜΕΣΑ εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων, προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

Η τιμωρία του συγκεκριμένου ιερωμένου δε μπορεί παρά να είναι παραδειγματική και η στήριξη ΟΛΩΝ μας στον Παύλο Χρηστίδη και την οικογένειά του είναι δεδομένη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου