Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2024

Σε Ηot spot για ξένους αγοραστές εξοχικής κατοικίας εξελίσσεται η Πρέβεζα


Στροφή των ξένων αγοραστών εξοχικών κατοικιών σε περιοχές της Ελλάδας που είναι λιγότερο δημοφιλείς, αλλά ταυτόχρονα δεν υστερούν σε φυσικό κάλλος (το αντίθετο μάλιστα), παρατηρείται και φέτος στην αγορά.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Elxis-At Home in Greece, η οποία ειδικεύεται στον τομέα των εξοχικών κατοικιών, η εν λόγω τάση είναι πιθανό να εξελιχθεί σε κυρίαρχη κατά τη διάρκεια του 2024. Περιοχές που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό και προσφέρουν ήπια τουριστική ανάπτυξη κι επομένως περισσότερη γαλήνη και ηρεμία, εξελίσσονται σε hot spots για τους ξένους αγοραστές εξοχικής κατοικίας. «Το δέλεαρ του πιο προσιτού κόστους αγοράς, που συνδυάζεται με περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κίνησης, αποδεικνύεται ένας ιδιαίτερα ελκυστικός συνδυασμός για τους πελάτες μας το 2024. 

Η τάση αυτή παρατηρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος δείχνει ότι θα ξεχωρίσει περισσότερο», εξηγεί ο Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis.Σύμφωνα με την ανάλυση της Elxis, ξεχωρίζουν δύο κύριες περιοχές της χώρας. Η πρώτη είναι η βορειοδυτική πλευρά από την Πρέβεζα μέχρι την Ηγουμενίτσα και πιο νότια έως την Πάλαιρο και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή όλο το τμήμα της ηπειρωτικής χώρας που «βρέχεται» από το Ιόνιο.

Στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για όσους έρχονται με πλοίο από την Ιταλία. Στη συνέχεια μπορούν να προσεγγίσουν διάφορες περιοχές οδικώς, χάρη στην Ιόνια Οδό και πρόσφατα και την ολοκληρωμένη Αμβρακία Οδό. 

Ετσι, περιοχές όπως ο κόλπος της Πλαταριάς, η Φασκομηλιά και η Σκορπιώνα καταγράφουν έντονη ζήτηση από το εξωτερικό, μαζί φυσικά με τα Σύβοτα, την Πέρδικα και τις παραλίες Αρίλλος και Καραβοστάσι ή και πιο νότια την Καστροσυκιά, τα Κανάλια και την παραλία στο Μονολίθι, μήκους 22 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου