Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2024

Από τη ΒΑΑ του Δήμου Πρέβεζας η συνέχεια για την τάφρο του Αγίου Ανδρέα


Την πρώτη πρόσκληση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας δημοσίευσε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αυτή δεν αφορά όμως στην ενεργοποίηση του κυρίως προγράμματος και σε νέα έργα αλλά σκοπό έχει την συνέχιση των έργων διαμόρφωσης της τάφρου του Αγίου Ανδρέα.

Πρόκειται για μία από τις μεταφερόμενες πράξεις από το ΕΣΠΑ που έκλεισε, τα έργα «γέφυρα» δηλαδή όπως αποκαλούνται εδώ και χρόνια.

Το έργο με προυπολογισμό 2,1 εκατομμύρια ήταν ενταγμένο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ με δικαιούχο τον Δήμο Πρέβεζας.

Δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2022 και συμβασιοποιήθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Το έργο χωροθετείται περιμετρικά και εξωτερικά των τειχών του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ενώ περιλαμβάνει τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την ανατολική πύλη του Κάστρου, καθώς και διαμόρφωση του χώρου δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Σύμφωνα με την μελέτη θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια, θυμάρι και λεβάντα).

Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED με ιστούς παραδοσιακού τύπου, ενώ σε θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί και ράμπα όδευσης τυφλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου