Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Γυμνάσιο Ζαλόγγου στο Πρόγραμμα eTwinning: «THE GLOCAL DETERIORATION ON NATURE»


Το Glocal Deterioration on Nature είναι ένα περιβαλλοντικό έργο που ασχολείται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις φυσικές καταστροφές.
Στόχος είναι να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για τα σημαντικά αυτά ζητήματα. Οι μαθητές/τριες θα έχουν πληροφορίες για τα θέματα μελέτης και θα αποκτήσουν εμπειρία σχετικά με τη χρήση εργαλείων ιστού από διαδικτυακές συναντήσεις και μεθόδους έρευνας. Το διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, η πολιτιστική αλληλεπίδραση και η ενίσχυση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων αποτελούν τη βάση για να αναγνωρίσουν οι μαθητές/τριες τα παγκόσμια ζητήματα για το περιβάλλον. 

Έτσι μπορούν να προτείνουν και να δημιουργήσουν λύσεις για αυτά τα ζητήματα. Η πολιτιστική αλληλεπίδραση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στο project συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιορδανία. 

Η συνεργασία μεταξύ μαθητών διαφορετικών σχολείων και διαφορετικών χωρών δίνει στον/στη μαθητή/τρια την ευκαιρία να αναπτύξει μια ευρύτερη κατανόηση του κόσμου και να ενισχύσει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Συνολικά η συνεργασία σε αντίστοιχα προγράμματα εμπλουτίζει την εκπαιδευτική εμπειρία και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για γνωστική και προσωπική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου