Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε μπελάδες το έργο Διαμόρφωση της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα - Αίτημα διάλυσης της σύμβασης από τον ανάδοχο


Στον πάγο μέχρι νεωτέρας ως φαίνεται θα παραμείνει το έργο της διαμόρφωσης της  τάφρου του Αγίου Ανδρέα. 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του PrevezaBest, ο ανάδοχος του έργου κατέθεσε αίτημα διάλυσης της σύμβασης. Ο Δήμος Πρέβεζας στη περίπτωση που δεν κάνει δεκτό το αίτημα του αναδόχου, τότε, οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν σε δικαστικές περιπέτειες. Έπειτα από ικανό χρονικό διάστημα ο Δήμος μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες για την εκ νέου δημοπράτηση του έργου που για χρόνια ήταν "κολλημένο"

Να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με την νομοθεσία ο εργολάβος μπορεί να καταθέσει αίτημα διάλυσης μιας σύμβασης όταν για πάνω από δύο μήνες υπάρχει παύση εργασιών ή στο ίδιο διάστημα δεν έχει πληρωθεί. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το έργο μπαίνει σε νέες περιπέτειες.

*Να θυμίσουμε πως τον Απρίλιο του 2023 είχε υπογραφεί μεταξύ του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας  «ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ» κ.Παναγιώτη Ρεμπή  η σύμβαση κατασκευής του έργου και τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι εργασίες.

Δύο μήνες όμως αργότερα, περί τα μέσα Νοέμβρη και μέχρι σήμερα υπάρχει διακοπή των εργασιών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας διότι σύμφωνα με τον φορέα δεν ενημερώθηκε για την έναρξη του έργου, στο οποίο, όπως αναφέρει θα πρέπει να υπάρχει επίβλεψη από αρχαιολόγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου