Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαρτίου 24, 2024

Ώρα της κρίσης στο Δήμο Πάργας για την επένδυση Γιαννακόπουλου στη Λούτσα


Συνεδριάζει την Τετάρτη 27/3 το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας. 

Στο επίκεντρο των θεμάτων βρίσκεται το ζήτημα της μεγάλης επένδυσης στη Λούτσα από την εταιρεία συμφερόντων του κου Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 

Η εταιρεία “G&K INVESTMENT GROUP” αιτείται εξωδικαστικό συμβιβασμό για το μίσθιο στην θέση Κλιμάτι της Λούτσας.

Το θέμα είχε έρθει στη δημοτική επιτροπή του Δήμου Πάργας όπου αποφασίστηκε η συζήτηση του αιτήματος να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο

Από πλευράς της δημοτικής αρχής, πλειοψηφούσα εντός του δημοτικού συμβουλίου, φαίνεται πως το θέμα είναι "τελειωμένο" μιας και στην ίδια συνεδρίαση έχουν ενταχθεί άλλα 25 περίπου θέματα προς συζήτηση. 

2,5 χρόνια μετά από την δημοπρασία του ακινήτου, ο Δήμος Πάργας έχει βάλει στα ταμεία του 110.000 ευρώ (σσ το ετήσιο μίσθιο είναι στις 330.000 ευρώ) και τα οποία ίσως αναγκαστεί να τα επιστρέψει  ως αχρεωστήτως καταβληθέντα αν αποφασίσει να μην προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό όπως επιθυμεί η εταιρεία. 

Έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και την εξέλιξη της όλης υπόθεσης μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να αισθάνονται οι άνθρωποι του Δήμου Πάργας. 

Και όπως γίνεται ξεκάθαρο, φαίνεται πως ο Δήμος, εξαιτίας των χειρισμών που επέλεξε στην υπόθεση να είναι εγκλωβισμένος σε διαδικασίες που προφανώς και οι ίδιοι της δημοτικής αρχής δεν θα επιθυμούσαν αλλά θα ήθελαν να είχαν κυλήσει όλα ομαλά. 

Κάτι που μέχρι στιγμής, δυστυχώς δεν έχει συμβεί. 

Αναμφίβολα, όταν θα υλοποιηθεί το Project της εταιρείας θα δώσει άλλη πνοή στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό όμως ανήκει στο μέλλον.

Στο παρόν και επί της διαδικασίας των θεσμών, τα χέρια του Δήμου μοιάζουν "δεμένα" .

Τέλος, όπως ο επενδυτής διαφυλάττει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα - και ορθά πράττει, το ίδιο θα πρέπει να πράξει και ο Δήμος, δείχνοντας όμως και προσωπικότητα !

Χρήστος Ανεμοζάλης

Διαβάστε επίσης, Σε δεινή διαπραγματευτική θέση ο Δήμος Πάργας με την εταιρεία Γιαννακόπουλου για το Κλιμάτι της Λούτσας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου