Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

Σε δεινή διαπραγματευτική θέση ο Δήμος Πάργας με την εταιρεία Γιαννακόπουλου για το Κλιμάτι της Λούτσας;


Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας παραπέμφθηκε η συζήτηση της αίτησης της εταιρείας “G&K INVESTMENT GROUP” συμφερόντων Γιαννακόπουλου για εξωδικαστικό συμβιβασμό για το μίσθιο στην θέση Κλιμάτι της Λούτσας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 13:00 το μεσημέρι συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πάργας με θέμα την εξέταση του αιτήματος και αποφασίστηκε ομόφωνα η παραπομπή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής Αχιλλέας Γκούμας και Φώτης Νάκιας, λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος και με σκοπό την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, ζήτησαν την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς και να γίνει συζήτηση επί του θέματος από την έναρξη της διαδικασίας μίσθωσης του ακινήτου, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, αφού όπως τόνισαν πρόκειται για μία δύσκολη και ουσιαστική απόφαση με άμεσο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο για τον Δήμο Πάργας.

Δείτε την εισήγηση του Δήμου στην Δημοτική Επιτροπή, ΕΔΩ

Όπως όλα δείχνουν ο Δήμος Πάργας βρίσκεται σε ιδιαίτερα δεινή διαπραγματευτική θέση απέναντι στην εταιρεία αφού καλείται να αποφασίσει είτε υπέρ ενός  συμβιβασμού όπου αφενός δεν τον τιμά (ως θεσμό) και αφετέρου πριν από λίγους μήνες απέρριψε, είτε κατά, συνεχίζοντας έτσι την δικαστική διαμάχη με αμφίβολη κατάληξη για τα συμφέροντα του, αφού πλέον εκκρεμεί αγωγή με την οποία η εταιρεία ζητά από τον Δήμο να της καταβάλει το ποσό των 110 χιλιάδων ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Και προφανώς κανείς από τον Δήμο δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από την όλη εξέλιξη πόσο μάλλον να υπάρξουν κορώνες κολακείας...για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης . Επίσης, κανείς δεν αμφισβητεί την φερεγγυότητα, οικονομική και κοινωνική της πλειοδότριας εταιρείας, ΟΜΩΣ ο Δήμος ως μισθωτής του ακινήτου, από τη μια θα πρέπει να βοηθά και να στέκεται αρωγός στην ιδιωτική πρωτοβουλία πόσο μάλλον σε μια τέτοια επένδυση, από την άλλη θα πρέπει να επιδεικνύει και προσωπικότητα, διότι από την όλη στάση του μάλλον μοιάζει να έχει μια αμυντική τακτική.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, όσο εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως και αδύνατο, ο Δήμος Πάργας να μπορέσει να προχωρήσει σε διαδικασία έξωσης της μισθώτριας εταιρείας , πράγμα που σημαίνει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πολυδιαφημιζόμενη επένδυση στο Κλιμάτι της Λούτσας θα καθυστερήσει πολύ να ξεκινήσει και η μόνη που βγαίνει κερδισμένη από αυτό είναι η μισθώτρια εταιρία, η οποία πλέον δεν καταβάλει τα μισθώματα.

Σύμφωνα με έμπειρους νομικούς κύκλους πρόκειται για κίνηση ΜΑΤ της εταιρείας απέναντι στον Δήμο Πάργας, ο οποίος φαίνεται πως έχει τα χέρια δεμένα!

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Η εταιρεία τον Ιούλιο του 2023 λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατέθεσε αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας με την οποία ζητούσε την τροποποίηση όρου του μισθωτηρίου συμβολαίου επιδιώκοντας τη μετάθεση του χρόνου πληρωμής του μισθώματος για το δεύτερο εξάμηνο του 2025, επικαλούμενη απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών που έχουν σχέση με την ύπαρξη καταφυγίου άγριων ζώων, τη μη οριοθέτηση ρεμάτων και οριογραμμών αιγιαλού κ.α.

Η οικονομική επιτροπή ύστερα από γνωμοδότηση των υπηρεσιών του Δήμου απέρριψε την αίτηση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει δικαστική διαμάχη με την εταιρεία να αποστέλλει εξωδικο στον Δήμο Πάργας όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν θα καταβάλει πλέον μισθώματα. Εντός ολίγων ημερών και πριν ο Δήμος Πάργας προλάβει να απαντήσει με δικό του εξώδικο, η εταιρεία κατέθεσε και αγωγή σε βάρος του κάνοντας μάλιστα λόγο για απόκρυψη στοιχείων και ζητώντας να της καταβληθεί το ποσό των 110.780,08 ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα (Δείτε ΕΔΩ).

Πριν λίγες ημέρες και ενώ εκκρεμεί ακόμα η εκδίκαση της αγωγής, η εταιρεία έστειλε νέα αίτηση προς την Δημοτική Επιτροπή με την οποία ζητά να παραπέμψει στο Δημοτικό Συμβούλιο την συζήτηση για εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς. Στην αίτηση αυτή η εταιρία ζητά και πάλι την τροποποίηση του συμφωνητικού μίσθωσης και την μετάθεση του χρόνου πληρωμής του μισθώματος όπως έκανε και στην προηγούμενη αίτηση της που απορρίφθηκε, με την διαφορά ότι στην τωρινή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αν ο Δήμος Πάργας αποδεχθεί θα αποσύρει την οικονομική απαίτηση των 110 χιλιάδων ευρώ...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου