Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχόλιο της Ανυπότακτης Κίνησης για το Μνημείο Ολοκαυτώματος


Ωραίες οι ενστάσεις για το διαδικαστικό ζήτημα και τα περί «νομιμότητας»  αλλά είναι κάτι πιο βαθύ που τους ενώνει….

Με αφορμή τη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να στήσει μνημείο «νύχτα» δίπλα στη λέσχη αξιωματικών, των 250 εβραίων κατοίκων της πόλης που βρήκαν τραγικό θάνατο στο γερμανικό στρατόπεδο Άουσβιτς –Μπιρκενάου ως δημοτική κίνηση πιστεύουμε :

 

1)  Το μνημείο αυτό έπρεπε να στηθεί στη πλατεία του παλιού ΚΤΕΛ δίπλα στο μνημείο με τους φονευθέντες άμαχους πολίτες της Πρέβεζας την περίοδο της κατοχής. Όλοι τους χριστιανοί και εβραίοι είναι θύματα του φασισμού. Όλως «τυχαίως» δε συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα των περίπου 250 Εβραίων κατοίκων της Πρέβεζας σε αυτό το σημείο. Εντελώς «τυχαία» γι’ αυτούς δεν υπήρξε χώρος στο υπάρχον μνημείο …. Παρ’ όλα αυτά - εντελώς «τυχαία» πάλι- μια χαρά θα υπάρξει χώρος- όπως πληροφορηθήκαμε το περσινό καλοκαίρι για την προτομή του αστού εβραίου Μίνου Μάτσα σε κεντρικό σημείο της πόλης με πιθανότερο την Πλατεία Ανδρούτσου...

2)Οι συγκεκριμένες κινήσεις γίνονται σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη κοινότητα για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος υπέρ του Ισραήλ λόγω της παγκόσμιας κατακραυγής της δολοφονικής τους πολιτικής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού αλλά και λόγω της επενδυτικής φρενίτιδας με αγορά γης και ακινήτων από Ισραηλινούς στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Λευκάδας… Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…

3)Επειδή γίνεται μία κριτική στη δημοτική αρχή του τύπου «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» να γίνει αυτό το μνημείο, την ώρα που καθημερινά δολοφονείται άγρια ο παλαιστινιακός λαός από το κράτος του Ισραήλ, πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή δε κάνει «επικοινωνιακό» λάθος. Γνωρίζει πολύ καλά η δημοτική αρχή σε ποια περίοδο πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν είναι αφελής. Έχει επιλέξει πλευρά. Στηρίζει το μπλοκ των δολοφόνων του Παλαιστινιακού λαού. Στηρίζει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δολοφονούν τον Παλαιστινιακό λαό.

4) Όσον αφορά τη διαδικασία «ότι ξεκινάω και σας ρωτάω μετά», αυτή είναι η πολιτική αντίληψη της δημοτικής αρχής και η άποψη της για τον δημόσιο χώρο. Θα συνεχίσει τη πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων, την υποταγή στους «επενδυτές» και θα συμβάλλει στην όλο και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του τοπικού κράτους.

5) Η επιλογή της 24ης Μαρτίου για τα αποκαλυπτήρια μπορεί να είναι η μέρα που πήρανε τους Εβραίους από τη πόλη, αλλά είναι και η παραμονή της επετείου της εξέγερσης του ελληνικού λαού για ελευθερία…. την οποία, σήμερα, στερεί το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ από το Παλαιστινιακό λαό. (Την επόμενη μέρα, μετά τη παρέλαση, θα κάνουνε και δηλώσεις περί ελευθερίας ….Λίγη τσίπα δε βλάπτει…)

Οι Εβραίοι πολίτες της Πρέβεζας βρήκαν τραγικό θάνατο από τους ναζί. Για τις συλλήψεις τους σε όλη τη χώρα καταλυτικό ρόλο έπαιξαν η κατοχική κυβέρνηση και όσοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Οι Εβραίοι πολίτες της Πρέβεζας όπως και οι Εβραίοι σε άλλες περιοχές θέλανε μια δικιά τους πατρίδα. Ένα όνειρο που έχει και ο παλαιστινιακός λαός που σφαγιάζεται από τον σύγχρονο «ΝΑΖΙ» Νεντανιάχου με τις ευλογίες και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο αγώνας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη και για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς είναι ο πραγματικός τρόπος απόδοσης τιμής στους νεκρούς Εβραίους πρώην κατοίκους της πόλης μας.

 

Με αυτό τον αγώνα τιμάμε τα θύματα του φασισμού.

 

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου