Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαρτίου 30, 2024

ΛΑ.ΣΥ. κατά Δήμου Πάργας και αντιπολίτευσης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία Γιαννακόπουλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙ (ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΕΤ)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.». 

Σύμφωνα με την απόφαση η εταιρία αποδέχεται ότι δεν θα προκύψει καμία απώλεια εσόδων από την  μετάθεση του χρόνου καταβολής μισθωμάτων, το ποσό των οποίων αποφασίστηκε να καταβληθεί σε επτά έτη (!!!!) σε ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το 2026 (!!!!) μαζί με την κανονική καταβολή  των μισθωμάτων. Μάλιστα ο Δήμος είχε σκοπό να προτείνει δέκα χρόνια (!!!!!) και τα επτά ήταν πρόταση της εταιρίας!!!!!!

Σε αυτά έχουμε να παραθέσουμε τα εξής :

1)Η Δημοτική Αρχή και οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης , «Βήμα στο Αύριο» και «Νέα Πνοή» , βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εταιρίας και του ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας. Υπενθυμίζουμε ότι , όταν ο νυν δήμαρχος , ήταν στην αντιπολίτευση συμφωνούσε στη διατήρηση των κατασκηνώσεων. 

Επίσης δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της νυν αντιπολίτευσης είχαν υπερθεματίσει(και ψηφίσει στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο) στο ξεπούλημα του ακινήτου και μάλιστα "τσακώνονταν" με τον δήμαρχο για το ποιος πρέπει να πάρει τα εύσημα για την επένδυση. Μάλιστα η ψήφος τους ήταν καθοριστική , καθώς δημοτικοί σύμβουλοι της τότε (και νυν) διοίκησης άλλοι (δυο) ψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης , που ήταν να γίνουν δημοτικές κατασκηνώσεις , και άλλοι είχαν αντιρρήσεις μόνο ως προς τα χρόνια μίσθωσης.

2)Υπενθυμίζουμε , ακόμα , πως το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Λούτσας , αρχικά είχα πάρει απόφαση το ακίνητο να αξιοποιηθεί μέσα στα πλαίσια μιας ήπιας μορφής οικιστικής ανάπτυξης (πχ κατασκηνώσεις). Η απόφαση αυτή ανατράπηκε με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε υπάλληλος του δήμου για να κρατήσει τα πρακτικά και σε νέο συμβούλιο της Τ.Κ πάρθηκε η απόφαση να δοθεί το ακίνητο για οποιαδήποτε χρήση. Τι να μεσολάβησε άραγε ανάμεσα στα δυο συμβούλια;

3)Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Δημοτική Αρχή διατείνονταν ότι οι αιτιάσεις της εταιρίας σχετικά με τους όρους της συμφωνίας δεν ίσχυαν με βάση τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Πάργας και μίλαγε ακόμα και για έξωση της εταιρίας από το ακίνητο. Τι άλλαξε λοιπόν τώρα; Είχε δίκιο η εταιρεία και ο Δήμος δεν έλεγε την αλήθεια; Η κοινή απόφαση των τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου γεννά περισσότερα ερωτήματα.

4)Το "κέρδος" του Δήμου Πάργας , από την "φοβερή και τρομερή επένδυση", το "success story" του Δημάρχου, είναι μέχρι στιγμής μια εγγυητική επιστολή 330.000 και 110.000 ευρώ.

5)Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας ήταν η μόνη παράταξη που δεν συναίνεσε στο ξεπούλημα του Κλιμάτι και άλλων δημοτικών ακινήτων (παλιό δημοτικό σχολείο Πάργας/παλιός λιμενικός σταθμός , παλιό νηπιοτροφείο Πάργας , παλιό Σχολαρχείο Πάργας κλπ ). Και είμαστε βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια ξεπουλήματα και στα υπόλοιπα  παράλια του Δήμου μας.

Τα δελτία τύπου , τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της παράταξης «Βήμα στο Αύριο» μας θυμίζουν την  «Παθολογία» του πολέμου του Θουκυδίδη : «Και νόμισαν πως είχαν το δικαίωμα ν’ αλλάξουν και τη συνηθισμένη ανταπόκριση των λέξεων προς τα πράγματα, για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.»

Έτσι και εδώ ο τυχοδιωκτισμός βαφτίζεται ρεαλισμός , ο εκβιασμός επώδυνος αλλά αναγκαίος συμβιβασμός , το συμφέρον των ολίγων συμφέρον του τόπου , το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας ανάπτυξη (άραγε για ποιους ;).

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας υπενθυμίζουμε σε Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση πως οι δημότες ούτε είναι ιθαγενείς για να ξεγελιούνται με χρωματιστές πετρούλες ούτε έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου