Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Ανάπτυξη Τώρα για το Δημοτικό Κολυμβητήριο

 

Ανακοίνωση 

Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες

Κάθε χρόνο, γινόταν και γίνονται παρεμβάσεις από την Παράταξη μας για το ζήτημα του κολυμβητηρίου, από την εποχή ακόμη του κ. Κλάπα, του κ. Μπαΐλη μέχρι και σήμερα με τον κ. Γεωργάκο, γιατί εμείς ως «Ανάπτυξη Τώρα» είμαστε πάντοτε παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο και παρακολουθούμε από κοντά όλα τα ζητήματα και αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου μας.

Ας δούμε όμως σήμερα και μετά από πέντε χρόνια διοίκησης του Δήμου από τον σημερινό Δήμαρχο, που έχει φτάσει το μείζον θέμα με το κολυμβητήριο μας, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ü Στις 19/03/2019 , ο π. Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον π. Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα (που είχε ουσιαστική παρέμβαση για τα χρήματα) για το έργο: «Επισκευή – συντήρηση μηχανολογικών & κτιριακών εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου Δήμου Πρέβεζας Ν. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.

ü Ο κ. Γεωργάκος γνώριζε την ύπαρξη της σύμβασης πριν εκλεγεί, έξι μήνες πριν αναλάβει την δημαρχία.

ü 290.000 βρήκε στο ταμείο ο σημερινός δήμαρχος από την προηγούμενη δημοτική αρχή για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο.

ü Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κος Ακρίβης και ο υπεύθυνος αθλητισμού κος Καραμανίδης, γνωρίζανε για τη μελέτη, τι προέβλεπε και τι έπρεπε να γίνει (τα γραπτά και τα βίντεο μένουν). Υπάρχει η συνέντευξη στις 15/11/2019, τέσσερα χρόνια πριν, όπου οι κύριοι Ακρίβης, Καραμανίδης και Γεωργάκος ενημέρωναν για τις παρεμβάσεις που θα (!!) κάνουν με τα 290.000 ευρώ.

ü Αρχές του 2021 σε ερώτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο δύο χρόνια μετά, ως δημοτική αρχή είπαν ακριβώς τα ίδια που λέγανε  τότε στις 15/11/2019….σαν να μην πέρασε μια μέρα.

ü Στις 29/11/2021 , ο υπουργός Αθλητισμού κος Αυγενάκης σε επερώτηση του κ. Μπάρκα στη Βουλή, είπε: ”η Σύμβαση έληξε στις 18/07/2020, μετά την πάροδο των 16 μηνών, που είχε οριστεί για την βεβαίωση περαίωσης του έργου. Έληξε αυτοδικαίως. Ο Δήμος Πρέβεζας, μάλιστα, δεν όρισε καν εκπρόσωπο του Δήμου για την Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης ! Αναμένουμε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας να προχωρήσει τις διαδικασίες. Διότι αυτά τα 2,5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα...με δική μας επικοινωνία, επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κωσταντίνο Ακρίβη και ενημερωθήκαμε ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού ανεστάλησαν, επειδή εντοπίστηκαν στατικά προβλήματα στο κτίριο, Ενημερωθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο επίσης ότι θα γίνει Μελέτη « Στατικής επάρκειας και στατικής ενίσχυσης» και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα προχωρήσουν στην εφαρμογή της επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου….δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, έπρεπε άμεσα να προχωρήσει ο δήμος Πρέβεζας και να εκτελέσει τη σύμβαση, η ευθύνη είναι της δημοτικής αρχής. 

ü Στις 6/08/2022 και ενώ είχαν χαθεί τα 290.000 ευρώ, μας κουνούσε το δάχτυλο ο κος Γεωργάκος στο δημοτικό συμβούλιο ότι…” δεν τα χάσανε, αλλά δεν τα απορροφήσανε γιατί ήταν λίγα και ότι μετά από προσωπική του συνάντηση με τον τότε υπουργό Αθλητισμού κο Αυγενάκη, πήρε την δέσμευση από τον Υπουργό ότι θα πάρουν  550.000 ευρώ για να γίνουν καλύτερες παρεμβάσεις “.

ü Πέρασαν άλλα 2 χρόνια και δεν έκαναν  απολύτως τίποτα. Τα 550.000 ευρώ για σημαντικές παρεμβάσεις δεν ήρθαν ποτέ.

ü Σε νέα ερώτηση μας στις 5/03/2024 για άλλη μια φορά είπαν ότι έχουν  νέα ολοκληρωμένη μελέτη για 516.000 ευρώ και μετά από νέα συνάντηση με τον Διευθυντή (!) όμως αυτή τη φορά του υπουργού και όχι με τον ίδιο τον Υπουργό, πήρε την δέσμευση ότι μάλλον…θα δρομολογηθεί για χρηματοδότηση μέσα στον Μάρτιο….         

Χθες κατά την προσφιλή του τακτική, τακτική πλέον μιας άλλης εποχής(!) ο κ. Γεωργάκος δήλωσε:

«Εργαστήκαμε εντατικά και με συντονισμό των εμπλεκομένων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες συντήρησης του κολυμβητηρίου ώστε να είναι νωρίτερα από ποτέ διαθέσιμο στους συλλόγους αλλά και σε όλους τους δημότες κάθε ηλικίας.                                                           Ο αθλητισμός σε κάθε του έκφραση αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες για το Δήμο της καρδιάς μας και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι εμφανή και μετρήσιμα. Γνωρίζουμε μετά από 5 χρόνια που είμαστε με την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων των Δημοτών πολύ καλά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας και μεριμνήσαμε ώστε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει νωρίτερα για όλα τα παιδιά. Τα καλώ και προσκαλώ να βάλουν την άθληση και την ευεξία στη ζωή τους ως αντίβαρο στη ζυγαριά με τα βάρη της ψηφιακής εξάρτησης και της παχυσαρκίας και να συνδυάσουν αναψυχή και άσκηση, πάντα με προσοχή και σύνεση. Οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων υποδομών θα είναι συνεχείς έτσι ώστε ο αθλητισμός να αποτελέσει όχι μόνο τρόπο ζωής αλλά και διαφυγής προς την ευεξία και την ποιότητα ζωής για τις νεότερες γενιές».

Κε Δήμαρχε, από δικά σας λάθη χάθηκαν τα 290.000 ευρώ, ελπίζουμε να μην χαθούν και τα 516.000 ευρώ .

Αναμένουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο και όχι πασαλείμματα. Ευχόμαστε να μην είστε ξανά η αιτία ώστε να μην γίνουν άμεσα τα αναγκαία έργα. Δεν φταίνε σε τίποτα οι δημότες να τους στερούμε αυτά που δικαιούνται.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι δεν έκανε ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του τα 5 χρόνια στο κολυμβητήριο. Επιτέλους ο Δήμος Πρέβεζας έχει ανάγκη μια δημοτική αρχή που θα λέει αλήθειες, που θα βάλει τον αθλητισμό σε κύρια κατεύθυνση.                           

Η παράταξή μας, πέρα όμως από τον σοβαρό ρόλο του ελέγχου του έργου της Δημοτικής Αρχής, όπως σε κάθε θέμα έτσι και σε αυτό του κολυμβητηρίου, έχει τις δικές της προτάσεις, και για την βελτίωση της λειτουργίας του, προτείνουμε τα παρακάτω :

Ø Η δημοτική αρχή στα πλαίσια της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να προχωρήσει στην βελτίωση της υποδομής της πισίνας του Κολυμβητηρίου μας με την μόνωση αυτής καθώς και της τοποθέτησης νέων πλακιδίων σύγχρονης τεχνολογίας.

Ø Επίσης την στέγαση του Κολυμβητηρίου με μπαλόνι για συνεχή λειτουργία του όλο το χρόνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία της συμμετοχής τους σε αθλητικούς Πανελλήνιους αγώνες.

Ø Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και αντλιών θερμότητας για την αυτόνομη θέρμανση της πισίνας ώστε να λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης της πισίνας και ελαχιστοποιώντας     το κόστος της.

Ø Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για ένα νέο, για ένα σύγχρονο Κολυμβητήριο που αξίζει και δικαιούται αυτή η πόλη, όπως τους έχουμε προτείνει αλλά δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Ένα κολυμβητήριο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής και θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΤΑΞΗ 

« ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ »

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου