Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΟΡΡΑΟΝ για το έργο της Τάφρου, των Κρηπιδωμάτων, το Αλιευτικό και την Κυανή


Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία ΟΡΡΑΟΝ:

Ακούγοντας τη συνέντευξη του Κου Δημάρχου στις 02/04/2024 και εκ του λόγου ότι έγιναν αναφορές στην εταιρεία μας, θα θέλαμε να κάνουμε μια σύντομη αναφορά των πραγματικών γεγονότων για τα έργα τα οποία εκτελούμε στο Δήμο Πρέβεζας.

Ως εκ τούτου:

Σε ότι αφορά το έργο της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα:

·       Η σύμβαση υπεγράφη στις 05/04/2023 και έληξε 04/04/2024.

·       Ελέγξαμε τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία δεν υπήρχε, και εκ του λόγου τούτου οι εργασίες δεν ξεκίνησαν αμέσως, κυρίως για τον ανωτέρω λόγο, αλλά και για την αναστάτωση που θα δημιουργούσε στην πόλη τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

·       Εκτελέσαμε μικρό τμήμα του έργου και υποβλήθηκαν δύο και μόνο λογαριασμοί, εκ των οποίων  η πληρωμή του 2ου Λογαριασμού εκκρεμεί ακόμη.

· Συνεχίζει να υφίσταται διακοπή των εργασιών, με γραπτές εντολές της Αρχαιολογίας, διότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η υποχρεωτική Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου μαζί της, ενώ στις 26/03/2024 ζητήσαμε τη Διάλυση της Σύμβασης, σύμφωνα με άρθρο 152 και 161 του Νόμου 4412/2016, αφού συντρέχουν σωρευτικά όλες οι προϋποθέσεις που εκεί αναφέρονται.

 

Σε ότι αφορά το έργο των Κρηπιδωμάτων:

·       Η σύμβαση υπεγράφη στις 04/06/2021 και έληξε στις 31/12/2023.

·  Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε εκτέλεση χωρίς ενδιάμεσες διακοπές, ενώ στην πράξη η εκτέλεσή έγινε σε δύο περιόδους, Σεπτέμβριο 2021 έως Μάιο 2022 και Οκτώβριο 2022 έως Μάιο 2023, καθώς θα δημιουργούνταν πρόβλημα στον τουρισμό και την οικονομία της πόλης, γεγονός που επιμήκυνε εις βάρος μας για ένα χρόνο την παραμονή μας στο έργο με ότι τούτο συνεπάγεται.

·  Εκκρεμούν σημαντικές πληρωμές εργασιών (που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ) αφορούν την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2023, καθιστώντας το Λιμενικό Ταμείο υπερήμερο και εκ του λόγου τούτου έχει υποβληθεί Αίτηση Διακοπής Εργασιών – Διάλυση Σύμβασης.

 Σε ότι αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Πρέβεζας:

·   Το έργο δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς δεν είχαν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τον ΚτΕ και το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής δεν επέτρεψε την έναρξη των εργασιών μέσω του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.

· Η αδειοδότησή του και η έναρξη των εργασιών δεν κατέστη δυνατή έως 31/12/2023 οπότε και το έργο απεντάχθηκε, ενώ εκκρεμεί η πληρωμή της προμήθειας των προκατασκευασμένων οικίσκων και η κατά το Νόμο αποζημίωση.

Σε ότι αφορά την Κυανή Ακτή:

·  Αφορά την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του ΚΥΕ (Κυανή Ακτή) από θεομηνίες και την τελική διαμόρφωσή του σύμφωνα με τη μελέτη της Υπηρεσίας.

·   Το έργο εκτελέστηκε σε διάστημα δύο μηνών (Φεβρουάριο – Μάρτιο 2023), χωρίς τελικά να συμβασιοποιηθεί με υπαιτιότητα του Δήμου και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η πληρωμή της δαπάνης αποκατάστασης.

·    Για την ανωτέρω υπόθεση καταφύγαμε σε ένδικα μέσα.

Όπως συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, οι φορείς του Δημοσίου (κυρίως οι Δήμοι), προσπαθούν να διαχειριστούν την υλοποίησή των χωρίς τις εξασφαλισμένες πιστώσεις, αγνοώντας το σημερινό οικονομικό περιβάλλον, την δεινή κατάσταση στην οποία υπεισέρχονται εταιρείες, οικογένειες, εργαζόμενοι, πρόσωπα, όπου από τέτοιες ενέργειες πλήττονται ίσως και ανεπανόρθωτα και στην περίπτωσή μας τα οφειλόμενα συνολικά ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά το σχόλιο περί «αποτυπώματος του Αναδόχου» και της εντοπιότητάς του επισημαίνω ότι, στην 40-ετή πορεία μου έχω βάλει τη σφραγίδα μου στα μεγαλύτερα έργα της χώρας και στο εξωτερικό, ενώ στην πατρίδα μου την Πρέβεζα, μεταξύ των άλλων έργων μου είναι και το Αλιευτικό Καταφύγιο του Παντοκράτορα, τα Κρηπιδώματα, τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, ο Κόμβος του Βράχου και πολλά άλλα και συνεπώς τέτοια διλήμματα που ειπώθηκαν είναι ενάντια στα χρηστά και συναλλακτικά  ήθη και το Νόμο.

 

Πρέβεζα, 05/04/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου