Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 16, 2024

Η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων –Ανέργων Πρέβεζας για το Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα


Ανακοίνωση 

Ένα νέο παλληκάρι  εργαζόμενος διανομέας-delivery έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο κατάλογο των νεκρών εργαζομένων εν ώρα εργασίας στη περιοχή μας. Το εργατικό ατύχημα έγινε στη περιοχή του ΑΚΤΙΟΥ την ώρα που ο άτυχος εργαζόμενος εκτελούσε μια παραγγελία. Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στη περιοχή μας (και των θανατηφόρων) τα δύο τελευταία χρόνια είναι ραγδαία.  

Η «ανάπτυξη» που προωθούν – κατά κάποιον τρόπο- «προϋποθέτει» τα εργατικά «ατυχήματα»!

Η εντατικοποίηση της εργασίας (σε αυτές τις περιπτώσεις να πάνε οι παραγγελίες οπουδήποτε και με κάθε τρόπο) , τα ελλιπή  μέτρα ασφαλείας, η διάλυση- απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, η απουσία και η μη εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η έλλειψη εργατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης στο κλάδο του επισιτισμού αλλά και η πλήρη απουσία του επίσημου  συνδικαλιστικού κινήματος από τους χώρους δουλειάς αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα.

Ως «Συντονισμός Εργαζομένων –Ανέργων Πρέβεζας»  εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου εργαζόμενου.

Ζητάμε

1) Να διερευνηθούν άμεσα οι αιτίες του τραγικού περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

2) Με ευθύνη κυβέρνησης-εργοδοσίας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης-προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Γιατρός εργασίας, τεχνικός ασφαλείας σε κάθε επιχείρηση. Να υπογραφούν και να εφαρμόζονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να προβλέπουν όλα αυτά τα μέτρα.

3) Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας κ.α.). Να σταματήσει η υποστελέχωση αυτών των υπηρεσιών που έχουν μετατραπεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα σε απλούς παρατηρητές.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου