Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τον Απρίλιο του 2025 παρατάθηκε η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης


Παράταση ενός έτους και συγκεκριμένα μέχρι τον Απρίλιο του 2025 δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου παράκαμψης της Νικόπολης.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι πρέπει να λυθούν μια σειρά απο ζητήματα που έχουν προκύψει κατά την εκτέλεση των εργασιών.
Ενδεικτικά αναφέρονται η μη ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων βόρεια στη ΒΙΠΕ, η ύπαρξη πολλών γεωτρήσεων με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορα σημεία, τα εναέρια δίκτυα της ΔΕΗ, η μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης αλλά και ο εντοπισμός αρχαιολογικών ευρημάτων σε πολλά σημεία τα οποία δεσμεύτηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Κάποιες έχουν ήδη αποδεσμευτεί, αλλά αυτές που είχαν τα σημαντικότερα ευρήματα παραμένουν δεσμευμένες και αναμένεται να εγκριθεί η κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να είναι δυνατή η εκτέλεση των υπόλοιπων εργασιών.
Επίσης συντάχθηκε τροποποίηση της μελέτης στην περιοχή του κόμβου Μύτικα , η οποία αφορά επανασχεδιασμό του κόμβου και των εκατέρωθεν οδικών τμημάτων για την προσαρμογή τους στις νέες προδιαγραφές της παραλιακής οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου