Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2024

Κώστας Μπάρκας : Διαλύουν τα νοσοκομεία της Ηπείρου -Απολύουν συμβασιούχους για να βάλουν εργολάβους με διπλάσιο κόστος!



O βουλευτής, Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού υγείας στα Ιωάννινα και των όσων εξήγγειλε για τις απολύσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, δήλωσε τα εξής :  

“Το σχέδιο για την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ προχωρά με γοργούς ρυθμούς και με μαζικές απολύσεις στα νοσοκομεία  η  κυβέρνηση  της Ν.Δ. οδεύει προς της Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα 140 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,14 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 15 εργαζόμενοι στο Γενικό Nοσοκομείο Πρέβεζας, 30 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, 12 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, που δούλευαν πάνω από 5 χρόνια με ανανεωνόμενες συμβάσεις εργασίας (ΣΟΧ) στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, τους ανακοινώθηκε η απόλυση γιατί η συγκεκριμένες  δραστηριότητες θα εκχωρηθούν σε ιδιωτικά συνεργεία.                                                                     

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στις υπηρεσίες στήριξης των νοσοκομείων  της χώρας (φύλαξη, καθαριότητα, εστίαση), εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων πάνω από 6000 εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστάτωση γιατί οι συμβάσεις τους διακόπτονται και απολύονται, όχι γιατί περισσεύουν, αλλά γιατί στη θέση τους εγκαθίστανται εργολάβοι.                                                            

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εργάστηκαν όλο το κρίσιμο διάστημα με την πανδημία, μερικοί από αυτούς από το 2015, και τώρα η κυβέρνηση με κυνικό τρόπο αντί  για επιβράβευση τους στέλνει στα σπίτια τους, ενώ οι ανάγκες -σε ανθρώπινο δυναμικό – του εθνικού συστήματος υγείας, είναι ομολογουμένως τεράστιες. Μάλιστα, οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε απόγνωση για το εργασιακό τους μέλλον ήταν αυτοί που κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή. Ήταν αυτοί που χειροκροτούνταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και περίμεναν την μονιμοποίησή τους, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.       

Αντί αυτού, ο  υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη κ. Γεωργιάδης, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα  από τα Ιωάννινα, δήλωσε με κυνισμό, που ο ίδιος τον βαφτίζει «λογική» ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη των νοσοκομείων με σύμβαση ορισμένου χρόνου θα απολυθούν και τους παρέπεμψε να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα στον συγκεκριμένο κλάδο.  Τι άλλαξε; Δεν ισχύει πια η υπόσχεση του Πρωθυπουργού;

Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να βάλουν ένα καρφί στο τοίχο μιας κλινικής, απορούμε πως η κυβέρνηση επιμένει με τους εργολάβους που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και πετάει στο δρόμο 6.000 συμβασιούχους;

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως και κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης μας, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων ΣΟΧ της καθαριότητας, της σίτισης και φύλαξης και όπως αναφέρουν και οι ανακοινώσεις των Σωματείων Εργαζομένων  των Νοσοκομείων,  καλούμε την  κυβέρνηση να παρατείνει τις συμβάσεις τους και να δρομολογήσει τις μονιμοποιήσεις τους , ως ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης και ευχαριστίας για την προσφορά τους στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα νοσοκομεία της χώρας.  Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας Υγείας, γιατί οι εργολαβίες κοστίζουν πολλά περισσότερα στον Ελληνικό Λαό από τις μονιμοποιήσεις και γιατί οι εργαζόμενοι ΣΟΧ έχουν «σταθεί στα δύσκολα» και διασφαλίζουν  υψηλή ποιότητα  παρεχόμενων υπηρεσιών στη δημόσια υγεία .”

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου