Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024

Σχολή Διάσωσης Ορμητικών Νερών & Πλημμυρικών Καταστάσεων από την ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας - Μία ακόμη πετυχημένη διοργάνωση


Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με την Kayak Metavasi Rescue3 Greece, η οποία είναι προτεινόμενος Εκπαιδευτικός Φορέας (Training Provider) της Rescue 3 Europe International, διοργάνωσαν και ολοκλήρωσαν Σχολή Πρώτου Ανταποκριτή Διάσωσης Ορμητικών Νερών & Πλημμυρικών Καταστάσεων (Swiftwater & Flood First Responder Course-SFR) του οργανισμού rescue 3 Europe / International.

Η σχολή απευθύνονταν σε μέλη της Λ.Ε.Κ. και μέλη συνεργαζόμενων εθελοντικών οργανώσεων , οι οποίοι θα κληθούν να πραγματοποιήσουν διασώσεις σε επίπεδο Πρώτου Ανταποκριτή (ζεστή ζώνη) σε ορμητικά νερά ή πλημμύρες.
Στην Σχολή συμμετείχαν 5 μέλη της Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας, 3 μέλη από την Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας, 3 μέλη από την ΛΕΦΕΔ Χαλκιδικής και 3 μέλη από τους Εθελοντές Πυροπροστασίας Λουτρακίου.

Παράλληλα με την διάρκεια της σχολής , ξεκίνησε και διεξάγεται η επαναπιστοποίηση σε 5 μέλη της Λ.Ε.Κ. οι οποίοι βρίσκονται στο επίπεδο Swiftwater and Flood Rescue Technician – Advanced – Water (SRTA W).

Η σχολή βασίστηκε, στη φιλοσοφία της αυτοπροστασίας και την εφαρμογή τεχνικών διάσωσης από χαμηλό ρίσκο.



Η σχολή πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις εγκαταστάσεις της Μετάβασης και στα ποτάμια της Ηπείρου , Αώο και Βοιδομάτη, από τον πιστοποιημενο εκπαιδευτή της Rescue 3 Europe International Ιωάννη Χολέβα .
Κατά την διάρκεια της σχολής η οποία ήταν σχεδιασμένη για να παρέχει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για την πραγματοποίηση διασώσεων σε ορμητικά νερά και πλημμύρες σε επίπεδο Πρώτου Ανταποκριτή (ζεστή ζώνη) .
Πραγματοποιήθηκαν Θεωρητικά μαθήματα και πρακτικά εντός και εκτός του νερού.
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την δυνατότητα :
• Να εκπαιδευτούν στις κατάλληλες τεχνικές για την αντιμετώπιση καταστάσεων με ορμητικά νερά και πλημμυρικά φαινόμενα, σαν Πρώτοι Ανταποκριτές.
• Να εκπαιδευτούν στη χρήση και προσαρμογή τυπικού διασωστικού εξοπλισμού σε καταστάσεις ορμητικών νερών και πλημμυρών, σαν Πρώτοι Ανταποκριτές.
• Να εκπαιδευτούν στη χρήση καινοτόμου εξοπλισμού διάσωσης σε καταστάσεις ορμητικών νερών και πλημμυρών, σαν Πρώτοι Ανταποκριτές
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει:
• τις απαιτούμενες γνώσεις σχετικά με τη δυναμική και συμπεριφορά των ορμητικών νερών & των πλημμυρικών καταστάσεων
• την ικανότητα να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν συμπτώματα προβλημάτων υγείας σχετικών με ατυχήματα σε ορμητικά νερά
• την ικανότητα να χρησιμοποιούν το διασωστικό εξοπλισμό στα ορμητικά νερά & τις πλημμυρικές καταστάσεις
• την ικανότητα να βοηθήσουν στην διάσωση θυμάτων από ατυχήματα στο νερό
• την ικανότητα να κολυμπήσουν με ασφάλεια σε ορμητικά νερά και να αποφεύγουν εμπόδια και επικίνδυνα σημεία σε διάφορες στάθμες νερού
• την ικανότητα να διασχίσουν ρηχά και ταχύρροα τμήματα νερού χρησιμοποιώντας διάφορες
μεθόδους

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με την ολοκλήρωση και της συγκεκριμένης σχολής, και σε συνδυασμό με την απόκτηση νέου εξοπλισμού κατάλληλου για επιχειρήσεις σε πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και την εμπειρία από τις πλυμμήρες της Θεσσαλίας, διαθέτει μια Ομάδα Υγρού Στοιχείου με πιστοποιημένα μέλη ικανά να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που προκύπτουν με γνώσεις και σύγχρονο εξοπλισμό.
Το Δ.Σ. της Λ.Ε.Κ. εκφράζει τις ευχαριστίες του στον εκπαιδευτή Ιωάννη Χολέβα για την συνεργασία του αλλά και τις συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην εκπαίδευση . Η Λ.Ε.Κ. θα συνεχίσει να διοργανώνει πιστοποιημένα σεμινάρια εκπαίδευσης για την όσο το δυνατόν περισσότερη ενίσχυση των γνώσεων των εθελοντών μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου