Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Βαρτζόπουλου στην Πρέβεζα


Διαδοχικές επισκέψεις σε δομές υγείας του Ν.Πρέβεζας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος . 

Τον κο Βαρτζόπουλο συνόδευαν οι Βουλευτές ΝΔ Πρέβεζας και Άρτας, Κυριάκης και Στύλιος αντίστοιχα. 

Στις 17:30 επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα . 

Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του κέντρου, Γιώργος Χαραμπίδης αλλά και οι επιστημονικά υπεύθυνοι γιατροί όπου ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για διάφορα θέματα λειτουργίας του οργανισμού. 

Τον  Υφυπουργό επίσης υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Τάσος Δράκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Δημήτρης Σκανδάλης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, Νίκος Σολδάτος. 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο κος Βαρζτόπουλος ανέφερε πως το πολυδύναμο κέντρο του ΟΚΑΝΑ πρόκειται για μια πιλοτικής μορφής λειτουργίας του οργανισμού κατά των ναρκωτικών όπου δημιουργείται ένα κέντρο επαφής με το γενικό κοινό το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε έχει ένα πρόβλημα εξάρτησης να απευθυνθεί σε ανθρώπους που γνωρίζουν, να ακούσει τις προτάσεις του σχετικά με το τι πρέπει να κάνει . Θα μπορούσε να πει κανείς πως πρόκειται για μια πρωτοβάθμια μονάδα που έχει σχέση με τις εξαρτήσεις. Η δομή αυτή αλλάζει τον τρόπο με τον οποίον θα προσεγγίσουμε τα πράγματα και μετά τις ευρωεκλογές θα ψηφίσουμε ένα νόμο ο οποίος θα αλλάξει εν γένει το τοπίο στις εξαρτήσεις δημιουργώντας τον εθνικό οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης . Βασικό είναι ότι σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα δημιουργήσουμε τέτοια κέντρα, δήλωσε.

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός ρωτήθηκε για τα κενά στην ιατρική υπηρεσία του Νοσοκομείου Πρέβεζας και όπως είπε οι θέσεις που έμειναν άγονες θα επαναπροκηρυχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να βρεθεί το ιατρικό προσωπικό. 

Νωρίτερα ο κος Βαρτζόπουλος επισκέφτηκε τα Κ.Υ. σε Πάργα και Καναλάκι και ακολούθως μετέβη στον ξενώνα Ψυχαργό και στο Κ.Υ. Θεσπρωτικού. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου