Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024

Συνεδρίαση ΦΙΑΣΚΟ του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού - Απέσπασε χειροκροτήματα ο Καλαντζής


Πρωτοφανείς καταστάσεις για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και της συνεδρίασης ενός δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτό του Δήμου Ζηρού εκτυλίχθηκαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας . 

Στην τοπική κοινωνία έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση έπειτα από την απόφαση που έλαβαν τρεις αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζηρού, Ευαγγέλου, Παπακώστα και Ζάψας για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου. 

Μια δομή η οποία λειτούργησε έπειτα από τις προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 

Στην σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων παραβρέθηκε πλήθος πολιτών, οικογένειες από τους ωφελούμενους της δομής,  εκπρόσωπος του πανελληνίου συλλόγου εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε από το Ηράκλειο της Κρήτης ειδικά για την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας, Γιώργος Μυσιρλής κ.α. 

Η αμηχανία του προεδρείου, (όπως και των δύο από τους τρεις αντιδημάρχους, Παπακώστα και Ζάψα) ήταν κατά παραπάνω από εμφανής αφού εκτός ότι δεν είχαν εισαγάγει το φλέγον αυτό ζήτημα στα ημερησίας θέματα αποδείχτηκε ότι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα.

Ο Δήμαρχος δεν θα έρθει, κάτι του συνέβη ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Γιολδάσης. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις τοποθετήσεις τους έκαναν λόγο για μια παράνομη απόφαση και ζήτησαν την άμεση επαναλειτουργία της δομής. 

Με πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Νίκου Καλαντζή αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψήφησε ο Αντιδήμαρχος κος Χρήστος Ευαγγέλου, η συνέχιση λειτουργίας της δομής, ανάκληση της απόφασης των αντιδημάρχων που έβαλαν την υπογραφή τους για να κλείσει η δομή και κατεπείγουσες ενέργειες πρόσληψης προσωπικού. 

Ο Νίκος Καλαντζής στις τοποθετήσεις του με πολιτική επάρκεια και κοινωνική αλλά και πολιτική ενσυναίσθηση μεταξύ άλλων είπε πως δεν είμαστε εισαγγελείς για να αποδώσουμε ευθύνες, θέλουμε να βρούμε την λύση έτσι ώστε η δομή να επαναλειτουργήσει από αύριο, είπε. 

Τελικά, ο κος Ζυγούρης εμφανίστηκε λίγο πριν το άδοξο τέλος της συνεδρίασης και εμφανίστηκε εμφανώς καταβεβλημένος. Και πάλι με πρόταση του κου Νίκου Καλαντζή, κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει τα μέλη της δημοτικής αρχής, λόγω της κατάστασης του Δημάρχου, πρότεινε τη λήξη της συνεδρίασης αφού ο κος Ζυγούρης δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συμβουλίου. 

Ο κος Καλαντζής δικαίως απέσπασε το χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους και από τις οικογένειες των ωφελούμενων. 

Η συνεδρίαση έληξε χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά αν η δομή επαναλειτουργήσει από αύριο.

Τέλος, στην τοποθέτηση του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, κος Τούσης δήλωσε πως για την υπηρεσία δεν υφίσταται αναστολή λειτουργίας της δομής αδειάζοντας ουσιαστικά τους τρεις αντιδημάρχους που υπέγραψαν για το προσωρινό κλείσιμο. 

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δείτε επίσης: Δήμος Ζηρού: Κατώτεροι των περιστάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου