Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων του «Nautilus Project», του εμβληματικού επενδυτικού σχεδίου στον τομέα του τουρισμού, στο λιμάνι του Αστακού.
Η εμβληματική επένδυση που μέχρι σήμερα έδειχνε να είναι «παγωμένη», μπαίνει πλέον σε φάση τελικής έγκρισης και μαζί με άλλα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στα καθεστώτα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της Δυτικής Ελλάδας στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.
Το mega project στο λιμάνι του Αστακού, είναι μια επένδυση που σύμφωνα με το σχέδιο θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ. Η προμελέτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται να διαμορφωθεί σε έκταση περίπου 1.800 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει μια μαρίνα mega yachts με 400 θέσεις, εκ των οποίων οι μισές θα είναι για πολυτελή σκάφη άνω των 30 μέτρων. Ετσι, το Πλατυγιάλι θα μετατραπεί στη μεγαλύτερη μαρίνα της Μεσογείου.
Στη χερσαία έκταση αναμένεται να δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, καταστήματα εμπορικής χρήσης και ένα συνεδριακό κέντρο.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρέπει να λυθούν μία σειρά από ζητήματα, μιας και εμπλέκονται στην υπόθεση χρήσεις αιγιαλού, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και φυσικά ο μεγάλος επενδυτής που θα πλαισιώσει το σχήμα των στελεχών της Archirodon και της A1 Yachts που τρέχουν το project. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, εμπλέκουν στην επένδυση και το γιγαντιαίο αραβικό κρατικό επενδυτικό fund Mubadala.
Λεπτομέρειες για το πώς θα είναι το «Nautilus Project», δημοσίευσε προ ημερών στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία MYMAR Nautilus Investments, η οποία επίσημα έχει αναλάβει την υλοποίησή του.
Μαζί με τη MYMAR Nautilus Investments στην επένδυση σημαντικό ρόλο έχει η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ARCHIRODON, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του, καθώς ειδικεύεται στις θαλάσσιες υποδομές. Επίσης, τη διαχείριση, την οργάνωση και τη λειτουργία των γιοτ θα την έχουν από κοινού η εταιρεία A1YACHTS, η οποία προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών για τα γιοτ, με την εταιρεία BWA της οικογένειας Βασιλείου, η οποία και αυτή δραστηριοποιείται στο κλάδο των σκαφών και των θαλάσσιων σπορ.
Επίσης, χρηματοτοοικονομικος σύμβουλος είναι η Deloitte, ενώ το masterplan της επένδυσης το έχει αναλάβει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικός Όμιλος W.A.T.G. με έδρα την Καλιφόρνια, ο οποίος έχει σχεδιάσει έργα σε πάνω από 160 χώρες.
Κύριος προγραμματιστής του Project Nautilus είναι η MYMAR Nautilus Investments Ltd, μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στην Κύπρο στις 2 Οκτωβρίου 2017. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάληψη και κατοχή μετοχών σε εταιρείες ή άλλα νομικά πρόσωπα, τη διεξαγωγή επενδυτικών εργασιών και την παροχή οργανωτικού και διοικητικού έργου ή βοήθειας. Η εταιρεία επίσης αποκτά, αναπτύσσει, μισθώνει ή πωλεί κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε φύσης.
Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, είναι ο Dr N. Αθανασόπουλος, που από το 2010 έως το 2016 διετέλεσε Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καθώς και Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2010-2013).
Από το 2016 έως το 2018 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Σιδηροδρομικών Μεταφορών στην Rail Cargo Logistics Goldair.
Από τον Φεβρουάριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως Διευθυντής Προγράμματος, διαχειριζόμενος ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων που σχετίζονται με τους σιδηροδρόμους.
Από το 2019 έως το 2021 κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Εταιρειών ΟΑΣΑ, ενώ διετέλεσε και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων στις θυγατρικές του Ομίλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου