Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δαρδαμάνης "Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της μη ενημέρωσης - Για την διακοπή του νερού μας ενημέρωσαν στις 10 μ.μ. της Δευτέρας"


Η χθεσινή ημέρα -Τρίτη 18/6- ήταν προβληματική και στο κομμάτι της επικοινωνίας και για αυτό μέσα από το βήμα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη στους δημότες μας, αλλά την ενημέρωση για την διακοπή της υδροδότησης έφτασε σε μας στις 10 το βράδυ της Δευτέρας από τον σύνδεσμο ύδρευσης Λευκάδας - Αιτ/νίας ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη. 

Η βλάβη αφορούσε μια στην περιοχή της Φιλιππιάδας και μια ακόμη στην περιοχή του Ζέφυρου. Στη πρώτη περίπτωση χανόντουσαν περίπου 750 κυβικά νερού την ώρα ενώ στην δεύτερη περίπτωση περίπου 250-300 κυβικά νερού την ώρα. Και οι δύο βλάβες αποκαταστάθηκαν και αυτή την στιγμή το σύστημα προσπαθεί να ισορροπήσει . Σαν μηχανικός να σας αναφέρω πως όταν κάποιο σύστημα χάσει την ισορροπία του θέλει μέρες για να αποκατασταθεί. Ο συγκεκριμένος αγωγός κατά κύριο λόγο υδροδοτεί την Λευκάδα και λόγω της παλαιότητας του δικού μας αγωγού που δεν μπορεί να μας δώσει τις ποσότητες που απαιτούνται στο Δήμο Πρέβεζας, παίρνουμε και εμείς ένα ποσοστό από τον αγωγό αυτό (που υδροδοτεί την Λευκάδα) δήλωσε ο κος Δαρδαμάνης και επισήμανε ότι πρέπει να μπαίνουν στο δίκτυο μας οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού που γίνεται από τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου. 

Επίσης ο κος Δαρδαμάνης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο ύδρευσης των 141 εκ ευρώ που αφορά τους Νομούς Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας και Αιτ/νίας και αναμένεται να λύσει σημαντικά προβλήματα υδροδότησης, επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είπε ότι θα έχουμε νέα δεξαμενή η οποία όμως δεν θα λύσει το πρόβλημα του δικτύου. 

Το απαρχαιωμένο δίκτυο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και η αύξηση στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη οπότε δεν μπορεί το δίκτυο να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Εμείς, από τη πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, επίσης να πω ότι για το άλλο έργο ύδρευσης, το διαδημοτικό από τις πηγές της Χόχλας ο ανάδοχος το εγκατέλειψε και προσανατολιζόμαστε στη λύση "σπάσιμο" στα δύο όπου ο Δήμος Πρέβεζας να έχει το δικό του κομμάτι και το ίδιο να έχει ο Δήμος Πάργας. Ένα έργο το οποίο θα έλυνε τεράστια προβλήματα, είπε.  

Εμείς προχωρήσαμε στην επέκταση της ΔΕΥΑ στις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου όπου πριν βάση του πλαισίου δεν μπορούσαν να γίνουν υδραυλικά έργα και αυτό ήταν μια τεράστια αστοχία των προηγούμενων δημοτικών αρχών και τα απόνερα τα βρίσκουμε τώρα μπροστά μας υπογράμμισε ο κος Δαρδαμάνης. 

Επιπλέον ο κος Δαρδαμάνης αναφέρθηκε σε πονηρούς ιδιώτες όπως είπε που σκοπίμως αφήνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ απλήρωτους, ενώ ένα άλλο πρόβλημα είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ είναι η αλόγιστη χρήση νερού από πλευράς δημοτών. Και τα δεδομένα και σύμφωνα με την κλιματική κρίση έχουν αλλάξει. 

Η Πρέβεζα την περίοδο αιχμής απαιτεί 600 κυβικά νερού, λόγω όμως ότι έχουμε το σύστημα τηλεμετρίας γνωρίζουμε τα πάντα, έτσι λοιπόν να σας ενημερώσω ότι χθες στις 3 τα ξημερώματα βγήκαν από τις δεξαμενές 350 κυβικά νερού ! (που πάει αυτή η ποσότητα εκείνη την ώρα αναρωτήθηκε) Το νερό της ΔΕΥΑ είναι για ΥΔΡΕΥΣΗ και όχι για ΑΡΔΕΥΣΗ υπογράμμισε ο κος Δαρδαμάνης 

Τέλος, ο κος Δαρδαμάνης είπε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της μη ενημέρωσης προς τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου