Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ιωάννου "15 χρόνια μελετών και δεν μας παρέδωσαν τίποτα - Ο Περιφερειάρχης και εγώ το πήραμε πάνω μας - Το κράτος το εκπροσωπεί ο Βουλευτής είναι ευθύνες που πρέπει να αναλάβει"


Εάν με είχαν καλέσει, είναι σίγουρο, το πρώτο και κύριο θέμα που θα έθετα θα ήταν οι οδικοί άξονες του Νομού μας και πάνω σε αυτό το θέμα θα επέμενα, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταικούρα στην Πρέβεζα.

Ο κος Ιωάννου συνέχισε λέγοντας  ότι "πάντα θα βάζω αυτό το θέμα - των οδικών αξόνων - γιατί αγωνίζομαι για τον τόπο και δεν θα καθόμουν να συζητήσω για το έργο της ύδρευσης των 140 εκ ευρώ, ένα έργο το οποίο είχε ενταχθεί έπειτα από μεγάλο αγώνα του κου Καχριμάνη αλλά και δικής μου πλευράς καθώς και των υπολοίπων φορέων έργο το οποίο είχε αναδειχθεί ο ανάδοχος, πήραν τα λεφτά και τώρα ήρθαν να μας πουν ότι θα ξαναβάλουν τα χρήματα, σαφώς θα συζητούσα και αυτό αλλά θα συζητούσα και για τους οδικούς άξονες, εγώ, αυτό θα έκανα και δεν θα το επέτρεπα να μην μιλήσουμε για τους οδικούς άξονες" 

Δεν φταίει ο κος Σταικούρας, φταίνε διαχρονικά οι ηγεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και φταίνε διότι οι δύο οδικοί άξονες, Ε.Ο.Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και Πρέβεζα - Καμπή (οδική σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια Οδό) δεν έχουν μελετηθεί από το Υπουργείο, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης. 

Για την Οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό το υπουργείο την μελετούσε 15 χρόνια και επί της ουσίας δεν μας παρέδωσαν τίποτα, για τον άλλον τον άξονα, την παραλιακή, αυτή δεν την άγγιξαν καθόλου υπογράμμισε . 

Ο κος Ιωάννου συνεχίζοντας λέγοντας, "Εμείς ως Περιφέρεια αφού βλέπαμε ότι δεν γίνονταν τίποτα, μαζί με τον Περιφερειάρχη ζητήσαμε να πάρουμε τις μελέτες όπου για να τις πάρουμε χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια και ήδη μελετάμε πολλά κομμάτια των δύο αυτών αξόνων" .

35 εκ ευρώ από τα 65 εκ. του ΠΕΠ Ηπείρου θα τα διαθέσουμε για το κομμάτι Καμπή μέχρι την περιοχή της Πέτρας ίσως και μέχρι την Στεφάνη, αυτό το τμήμα θα το κατασκευάσει η Περιφέρεια Ηπείρου με δικά της χρήματα, οι μελέτες αυτές σε λίγο θα ολοκληρωθούν και εφόσον πάρουμε τις εγκρίσεις θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση ανέφερε και πρόσθεσε πως επίσης σε πολύ καλό σημείο βρίσκεται η μελέτη από τον κόμβο της Λούτσας μέχρι την διασταύρωση της Πάργας και πρέπει να ετοιμάσουμε την μελέτη από κόμβος της Λούτσας μέχρι διασταύρωση Φραξύλας.  

Επειδή παραδοσιακά το κράτος και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη περιοχή, ο Περιφερειάρχη μας και εγώ μαζί, το πήραμε πάνω μας - για τις μελέτες των δρόμων - και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς παρότι είναι υποχρέωση του κράτους συν ότι διαθέτουμε τα 35 εκ. ευρώ. 

Για τον παραλιακό άξονα Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα έχουμε βάλει στο τραπέζι ακόμη και την λύση μέσω παραχώρησης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς το παλεύουμε και θα έχουμε αποτελέσματα ή τέλος της χρονιάς ή αρχές της επόμενης να πάμε σε δημοπράτηση του πρώτου τμήματος Καμπή - ίσως και μέχρι Στεφάνη και ταυτόχρονα να ωριμάζουν οι υπόλοιπες μελέτες, άλλωστε έχουμε αποδείξει ότι διεκδικούμε και βρίσκουμε χρήματα είπε και πρόσθεσε πως το κράτος το εκπροσωπεί ο Βουλευτής εγώ συνεργάζομαι με την εκάστοτε κυβέρνηση, άρα λοιπόν είναι ευθύνες που πρέπει να αναλάβει ο Βουλευτής και να παλέψει και αυτός μαζί μας . Θα βρούμε χρήματα για τα έργα φτάνει πρώτα να τελειώσουμε τις μελέτες υπογράμμισε ο κος Ιωάννου.







1 σχόλιο:

  1. Όταν συναγελαζονται με τους κυβερνητικούς παράγοντες κι όταν στοιβάζονται στα κομματικα γράφεια για το χρίσμα και τη στήριξη δεν μπορούν να μιλήσουν?? Άσε ρε σαχλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή