Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024

Κυριάκης: 936.330€ για εργασίες αναβάθμισης των υποδομών της ΑΕΝ Ηπείρου στην Πρέβεζα


Ανακοίνωση

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το «Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου», για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την πρόοδο της ελληνικής μας ναυτιλίας και την ευγενική δωρεά του προς την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ηπείρου στην Πρέβεζα, ύψους 250.000€, τα οποία θα διατεθούν  για την ανακαίνιση της συγκεκριμένης Ακαδημίας και τη βελτίωση διαβίωσης των σπουδαστών της.

Συγχρόνως, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, για τις άμεσες ενέργειες που έλαβαν χώρα για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης δομής του νομού μας, μέσω:

  • της απόφασης αποδοχής της πρότασης δωρεάς από το «Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» ύψους 250.000€,
  • της ένταξης του σημαντικού ποσού των 686.330 ευρώ στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Τ.Π.Α.), για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της δομής.

Αναλυτικότερα, μέσω της δωρεάς του «Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου», θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης και διαμόρφωσης των υποδομών υγιεινής,  αλλά και του κοιτώνα της Σχολής, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες, όπως αυτές έχουν προταθεί και προτεραιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΝΠ). 

Με την εν λόγω δωρεά και την επακόλουθη εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, το «Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου», συμβάλει ουσιωδώς  στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των σπουδαστών της Ακαδημίας και στην έμπρακτη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της εμπορικής μας ναυτιλίας.

Επιπλέον, στο Τ.Π.Α. έχει ενταχθεί η πράξη «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακής υποδομής ΑΕΝ Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού ύψους 686.330€, για την εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης της Ακαδημίας, στα πλαίσια των αναπτυξιακών στόχων που έχουν τεθεί από το ΥΝΝΠ.

Σημειώνεται πως η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της ΑΕΝ Ηπείρου, είχε τεθεί μεταξύ άλλων, ως βασικό θέμα στη συνάντηση που είχαμε στις 29/1/2024 με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και πλέον πραγματοποιούνται επισήμως, τα πρώτα βήματα προς την υλοποίησή της. 

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στην ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 1,7 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού υλικού των ΑΕΝ, για τα οποία έχει προταθεί η εξειδίκευσή τους, από το αρμόδιο Υπουργείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων. Σύντομα, αναμένεται η συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και κατόπιν η έκδοση της σχετικής πρόσκλησης, για την προμήθεια τεχνικοεκπαιδευτικού υλικού της ΑΕΝ Ηπείρου, στην Πρέβεζα.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Όπως έχω επισημάνει ξανά στο παρελθόν, ο νομός Πρεβέζης είναι άμεσα συνυφασμένος με τη ναυτιλία και η αναβάθμιση των ναυτικών υποδομών του, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα, τη στήριξη του έμψυχου δυναμικού και τη συνέχιση της πλούσιας και μακράς ναυτικής μας παράδοσης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου